Hatada ısrar etme hocam!

Kayseri’de, Kasımpaşa’da, Bursa’dan sonra yine son dakika golüyle kazandı Fenerbahçe..

Haberin Devamı

Gençlerbirliği ve Eskişehir maçlarını kötü oynarken tek golle bitirdi.. Kaybedebileceği 12 puanı kazanmak elbette bir takım başarısı.. Bir teknik adam başarısı.. Oyunu bırakmamak, kazanma arzusunu rakibe her saniye hissettirmek Fenerbahçe karakterinin olmazsa olmazları.. Yanal’ın Fenerbahçe’si bu açıdan artılarla dolu.. O artılar daha ligin ilk yarısı bitmeden “şampiyon belli” havasına soktu takımı.. Oyuncular dün olduğu gibi, kötü oynayan bir rakip karşısında, erken gelen golle birlikte çok rahatladılar.. Tamamen oyunu kontrol ettiler.. Çok kolay poziyona girdiler.. Alper’le, Webo’yla, Sow’la, Caner’le net fırsatları değerlendiremediler.. İlk yarı biterken Samet Hoca 1-0’a razıydı.. Beklenmedik bir savunma hatası dememek gerek aslında.. Cristian’ın Bursaspor’a 3 yıl önce 2-0’dan kaybedilen maçtan beri yaptığı hatalardan biriydi Diarra’nın golünü getiren..
Caner ve Gökhan çok kolay iki milli maç peşpeşe oynamanın verdiği yorgunlukla diri gözükmediler.. Caner bu sezon en kötü maçını oynadı.. Gökhan asistine karşın arkasına çok adam kaçırdı.. Kuyt temposuzdu.. Hücuma fazla destek olmadı.. Webo nefis bir gol atıp çok kolay vuruşlarda beceriksiz hareketler yaptı..

EMENİKE OYNAR

Antalyaspor’da Emrah’ı beğendim.. Cesur bir genç.. Takım olarak çok iyi mücadele ettiler.. Özellikle ikinci yarıda taktik olarak artık ezberlenen Fenerbahçe’ye boş alan bırakmadılar.. Savunmanın göbeğini kontrol edip ikiye birlere izin vermediler.. Son dakikada boş kaleye atamadıkları top maçın kader anıydı.. Fenerbahçe ezberlendi, dedim.. Evet, her noktası iyi biliniyor Fenerbahçe’nin.. Kanat hücumlarına iki beki çıktığı için her an kontra yiyen bir takım.. Buna karşın ligde önemli bir avantaja sahip.. Yanal’ın yapması gereken tek şey bazı kritik hatalardan uzak durması.. Kötü günündeki Kuyt dururken Alper’i çıkartmak, Meireles’i düşünmemek ve bu ligin üzerindeki isim Emenike’yi yedek bırakmak gibi.. Emenike varsa oynar.. O çalımları, o rahatlıkta, karşısına rakip yokmuşcasına atan başka oyuncu yok bu ligde.. O da yedek Fenerbahçe’de..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

İkinci yarıda oyuna girip harika bir asist yapan Emmanuel Emenike..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

Sezonun en etkisiz maçını oynayan Caner Erkin..

HAKEM

Cristian’a, rakibe yaptığı hareket sonrası ikinci sarıyı göstermeliydi..


Yazarın Tüm Yazıları