Hak savunmak cinsel gösteri yapmak değildir.

Günlerdir yazsam mı, yazmasam mı, sussam mı susmasam mı diye düşünüp duruyordum.

Haberin Devamı

Yok, susamayacağım.

Bir süredir karşıma sürekli Cicişler ve Kerimcan Durmaz haberleri çıkıp duruyor. Sizi bilmiyorum ama ben çok sıkıldım. Bu insanların gündem olmasına meydan veren güzel ülkemin güzel insanları olduğuna göre çoğunluk pek sıkılıyor diyemem. Ama ben sıkıldım!

Birileri bana bu insanların kim olduğunu, ne yaptığını, bu topluma ne kattığını söylesin.

Kerimcan adlı şahıs pericsope üzerinden ünlü olmuş biri.

Cicişler kimdir?

Ben kim olduklarını, ne yaptıklarını anlayamadığım için anlatacak kelime de bulamıyorum. Siz zaten gündem oluşlarından kim olduklarını biliyorsunuz.

Simsiyah giyinip, dudakta kıpkırmızı rujla, özel uçakla kutsal topraklara teröre karşı dua etmeye giden kızlarımız...

Üzülüyorum, çok üzülüyorum. Bu topluma bir şey katmayan insanların sırf bilmem kaç tane takipçi edinebilmek için şekilden şekile girişlerine ve sadece takipçi sayılarıyla egolarını tatmin edip bu egolarıyla varoluşlarına çok üzülüyorum.

Haberin Devamı

Onca üniversite mezunu gencimiz var olabilmek için asgari ücrete çalışmayı bile kabul etmek zorunda kalırken bazılarının iki canlı yayınla gündem olup oralara buralara ciddi rakamlar karşılığında davet edilmelerini benim aklım almadığı gibi yüreğimde kaldırmıyor.

İşin eğitimini almış, sabahlara kadar kafa patlatıp üniversite sınavını geçip yıllarını vermiş gençlerimiz işsizlikten garsonluk yapma noktasına gelmişken televizyonda iki çirkeflik yapanların gündem olup ciddi rakamlar almasını benim aklım almadığı gibi yüreğimde kaldırmıyor.

Amaaaaan, bana ne oluyorsa. Alan razı, veren razı durumu. Toplum da mutlu. Ne de olsa onlara prim verende toplum insanımız.

HAK SAVUNMAK CİNSEL GÖSTERİ YAPMAK DEĞİLDİR.

Geçtiğimiz günlerde LGBTİ’lerin Onur Yürüyüşü vardı, yasaklandı.

Beni tanıyanlar bilir, engelli bir bireyim ve zamanında aynı sıkıntıları kendim de yaşadığım için ötekileştirmenin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim ama hak ararken de bir yerde durmak gerekiyor.

İnsanın haklarını savunması kadar doğal hiç bir şey yok, sonuna kadar savunmalı - savunmalıyız. Bunu sivil toplum alanında "Küresel Sosyal Farkındalık" ödülü almış biri olarak söylüyorum. Ama hak aramak - savunmak cinsel bir gösteriye dönüşüyorsa orada durmak lazım. Hak savunmak cinsel gösteri yapmak değildir. Sokak ortasında sevişmek, sınırsızca öpüşmek özgürlük ise hak ise, o görüntülere şahit olmayı istememekte bir haktır.

Haberin Devamı

Engelli bir bireyin engelini ileri sürerek her önceliği kendine hak görmesi de bana göre doğru bir yaklaşım değildir.

Bazı arayışlar, bazı savunmalar bazı değerlerin önüne geçtiği zaman malesef hak ya da özgürlük olmuyor, diğerinin haklarına saldırı oluyor. İşte bu nokta da anlayış çatışması çıkıyor.

DENGE...DENGE...DENGE.

Ne zaman ki bunu başarabiliriz, işte o zaman gerçek bir özgürlükten bahsedebiliriz.

Unutmayalım; saygı bekliyorsak saygı da göstermeliyiz. İnsanların size olan davranışlarını sizin davranışlarınız, sizin kendinizi nasıl yansıttığınız belirler.

Sevgilerimle
Ayça Akın
www.aycaakin.com
www.motivasyonatolyesi.com
www.facebook.com/aycaakinofficial
www.instagram.com/aycakn
www.twitter.com/aycakn

Yazarın Tüm Yazıları