Hadise: Mülteci bir çocuk evlat edinebilirim

Güncelleme Tarihi:

Hadise: Mülteci bir çocuk evlat edinebilirim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 19:07

Mülteci çocukların sorunlarının masaya yatırıldığı bir kongre kapsamında sahneye çıkan Hadise, konser öncesi soruları yanıtladı. Ünlü şarkıcı, basın toplantısında “Mülteci bir çocuğu evlat edinme konusuna sıcak bakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

HADİSE, önceki gün Türkiye Milli Pediatri Derneği’nin Antalya’da düzenlediği kongre kapsamında sahneye çıktı. Mülteci çocukların güncel sorunlarının da bir çalıştayla masaya yatırıldığı organizasyonun son gününe şarkılarıyla renk katan Hadise, öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Yıllardır mültecilerle ilgili çalışmalar yapan Angelina Jolie ile ortak bir proje yürütür müydünüz?” sorusu üzerine “Böyle bir projede elbette seve seve yer alırım. Çocuklar konusunda bugüne kadar bana iletilmiş projelerin tamamına ‘evet’ dedim, yine ‘evet’ derim” diyen şarkıcı, bir mülteci çocuğu evlat edinmeyi düşünebileceğini de sözlerine ekledi: “Mülteci çocuklar konusunda iş sadece akademisyenlere düşmüyor. Hepimizin mülteci çocuklara kollarımızı açmamız, onlara sahip çıkmamız gerek. Düşünün; bizler evimizi değiştirdiğimizde bile çok tuhaf olmuyor muyuz? Yeni bir muhit, yeni komşular. Bu çocuklar ise başka bir ülkeye zorla gönderiliyor, sürgün ediliyorlar. Psikolojilerini düşünebiliyor musunuz? Bu arada mülteci bir çocuğu evlat edinme konusuna cidden sıcak bakıyorum. Annem ve babam da bu konuda mutlaka destek verecektir. Hatta bir değil birkaç mülteci çocuk evlat edinebilirim.”

BAKMADAN GEÇME!