Hababam olmasa!

BEN Hababam Sınıfı’nı seyrederek büyüdüm..

Haberin Devamı

Akılları hiçbir zaman derste olmayan, öğretmenlerine yaptıklarını bırakmayan, dersleri kırmak için türlü numaralar yapan kahramanlarımdı onlar.. İdeal öğrenci değillerdi belki ama hepsinin kalbi pırıl pırıldı.. Bize “temiz kalpli” olmayı öğrettiler.. Küfürsüz güldürmeyi başardılar.. Hababam benim için bir dönemin simgesiydi. F.Bahçe bir aydır maçlarına Hababam müziğiyle hazırlanıyor.. Seyircilerin, futbolcuların, hatta yöneticilerin çoğu bilmiyordur bu müziğin çalınma nedenini.. Belki sadece bir nostalji olarak görüyorlardır.. Ama bilsinler ki Hababam F.Bahçeli’ydi.. Ve o ruh; bu kez ekranlarda değil çimlerin üzerinde sahne almaya başladı..
Çok egoist iki yıldızı var Hababam’ın.. Biri Nijeryalı, diğeri Senegalli.. İkisi de ekstra oyuncular.. Çok önemli özelliklere sahipler.. Tek başına maç alırlar.. Ama çok egoistler.. Hiç söz dinlemiyorlar.. İlla kulübedeki hocalarından fırça yiyecek, yanındaki arkadaşını kızdıracak pas vermemezlik içine girecekler..

Bencillik..

Akhisar karşısında çok rahat oynadı F.Bahçe.. Belki de bu yüzden Hababam gibi orta sahasız mücadele etmeyi sevdiler.. Şener Şen gibi, tribündeki dişi ağırlığa gösteri yapmak ihtiyacı duydular belki de.. Gol atıp, milyonlarca kadının isimlerini haykırmasını beklediler.. O yüzden bencillikleri üst düzeydeydi.. Kuyt bile çalışkanlığına karşın vurmaması gereken yerlerde vurdu.. Cristian’a bırakması gereken penaltıyı kullandı.
Kırmızı kart Akhisar’ın direncini yıktı.. Buna karşın 15 haftadır Fenerbahçe’nin bu lige getirdiği yeniliği, hücum iştahını, pozitif futbolunu, maça asılmasını konuşmamak ayıp olur.. Fenerbahçe’yi başka alanlarda konuşmaya, sürekli yıpratmaya çalışmak başta UEFA olmak üzere birçok kişinin kalkanı.. Girişteki hatırlatma da onlar için.. Hababam Fenerbahçeli’ydi.. Ve hepsi temiz kalpliydi.. Yüreklerini sahaya koyan, Avrupa’da yarı final oynayan, 15 haftada uzak ara yapan bu çocukların hakkını vermek için ne yapmaları gerek.. Toplu halde okulu kırmalarını mı istiyorsunuz?

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Golleri ve asistleriyle Emenike ve Sow..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

Bencil oyunlarıyla farkın önüne geçen Emmanuel ve Musa..

Yazarın Tüm Yazıları