'Gurbet Kuşları'nın gösterimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Gurbet Kuşlarının gösterimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 12:35

'Gurbet Kuşları'nın gösterimi yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ilk 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Film' ödüllerinin sahibi Gurbet Kuşları'nın gösterildiği 1 Film 1 Konuk söyleşisinde, "Altın Portakal, ulusal uzun metraj film yarışması, ülkemizin sanat ortamı için çok çok önemli. Bunu devam ettirelim" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, Altın Portakal ödüllü Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturduğu '1 Film 1 Konuk' serisinde mart ayı konukları, ilklerin sahibi yönetmen Halit Refiğ'in 'Gurbet Kuşu' filmiyle yönetmen Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve sinema yazarı Alican Sekmeç oldu.

Antalya Kültür Sanat'ta düzenlenen etkinlik, Kahramanmaraş'tan İstanbul'a daha iyi bir yaşam sürebilmek için gelen bir ailenin verdiği yaşam mücadelesini anlatıldığı ve 1. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerine layık görülen filmin gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye'nin bir parçası olduğu coğrafyada 54 yılı geride bırakan Antalya Altın Portakal Film Festivali kadar oturmuş, klasikleşmiş bir etkinlik olmadığını belirterek, “Altın Portakal, ulusal uzun metraj film yarışması, ülkemizin sanat ortamı için çok çok önemli. Bunu devam ettirelim" dedi.

Başkan Uysal, günün anısına yönetmen Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve sinema yazarı Alican Sekmeç'e plaket ve çiçek takdim ederken etkinlik ikilinin söyleşisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!