MİT getirmişti: Yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

MİT getirmişti: Yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 19:24

FETÖ/PDY'nin Orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasına yönelik MİT tarafından düzenlenen operasyonla Türkiye'ye getirilen 3 şüpheli, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi .

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Gabon’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen 3 üst düzey FETÖ yöneticisi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki savcılık sorgulamalarının ardından, Uluslararası Casusluk” “Silahlı Terör Örgütü kurma ve yönetme” suçlamaları ile tutuklanma talebi ile mahkemeye gönderildi. Şüphelilerden Adnan Demirönal’ın FETÖ’nün ülke imamı olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU

MİT’in geçen hafta Gabon’da yaptığı operasyonla yakalanan üst düzey 3 FETÖ mensubu Türkiye’ye getirilmişti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alınan Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, “Uluslararası casusluk” “Terör örgütü kurma ve yönetme” iddiaları ile tutuklanma talebi ile mahkemeye gönderildi. 

Haberin Devamı

Savcılığın tutuklama yazısında,şüphelilerden Osman Özpınar’ın sırası ile Afganistan, Pakistan, Kenya, Ekvator ve son olarak Gabon’da örgüte ait eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığı belirtildi. Örgütün gizli haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Osman Özpınar’ın ele geçirilen dijital belgelerinde örgüt içi yazışmaların bulunduğu kaydedildi.

TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerden İbrahim Akbaş’ın ise , örgütün “Hicret” görevi vermesinin ardından Azerbaycan , Kamerun ve son olarak da Gabon’da örgütün eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığı tespit edildi. Akbaş’ın da Bylock kullanıcısı olduğu belirtilirken , kendisinde de örgüt içi yazışmaların bulunduğu öne sürüldü . 

Savcılığın tutuklama talebi ile mahkemeye gönderdiği sevk yazısında şüpheli Adnan Demirönal’ın Örgütün Gabon ülke imamı olduğuna vurgu yapıldı. Sırası ile Burkinafaso, Azerbaycan ve son olarak Gabon’da örgütün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışan Demirönal’ın örgüt üst düzey yöneticileri ile yazışmaları ve Bank Asya’ya örgütün talimatları doğrultusunda para yatırdığı bildirildi.

Şüphelilerin, savcılık sorgulamasında suçlamaları kabul etmediği ve inkar yoluna gittikleri de savcılığın sevk yazısında vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!