Kavurma nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kavurma nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 08:45

Türk Kurban Bayramı kültürünün bir öğesi olan kavurma, bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Aynı zamanda bir çeşit et saklama yöntemi olan kavurma, soğuduktan sonra büyük tencere veya küplerde buzdolabında muhafaza edilebilir. Peki, kavurma nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Kavurma; bayram sofralarını, özel günleri, şık sofraları şölene çevirebilen lezzetlerin başını çekiyor. Özellikle sacda yapılan kavurma, biber, soğan ve domatesle lezzetlenip baharatlarla lezzetini katlıyor. Yumuşacık, ağızda dağılan bir kavurma yapmanın yolu ise birkaç püf noktaya dikkat etmekten geçiyor. Uzmanlar, en lezzetli kavurmanın kuzunun kol ve but kısımlarından çıkarılan etlerden yapıldığını söylüyor. İyi bir kavurmanın bir diğer püf noktası ise etin dinlenmiş olması ve baharat seçimi.  Ayrıca ne kadar tabanı geniş bir tencere kullanırsanız o kadar doğru pişirmiş olursunuz. Dilerseniz son anda minik bir tereyağı ilavesi yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte adım adım kavurma tarifi..

Malzeme Listesi

1 kg dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Haberin Devamı

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!