Kavga ediyormuş gibi duruyorlar ama gerçek aslında çok farklı!

Güncelleme Tarihi:

Kavga ediyormuş gibi duruyorlar ama gerçek aslında çok farklı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 12:52

İstanbul'da yol ortasında 'kavga ediyormuş' gibi yaparak aralarına aldıkları vatandaşların paralarını çalan 2 şüpheli yakalandı. Genellikle yabancı uyruklu kişileri kendilerine kurban olarak seçen şüphelilerin 5 olayda yaklaşık 100 bin lira çaldığı öğrenildi. Polis kayıtlarına göre "tantanacılık" olarak adlandırılan olaylarla ilgili aynı çete üyesi olduğu öğrenilen 2 kişi daha önce yakalanarak tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Fatih, İskenderpaşa Mahallesi, Macar Kardeşler Caddesi üzerinde 16 Şubat 2018 tarihinde meydana gelen olayda, yolda yürüyen 34 yaşındaki Abdülkadir Ö. isimli bir kişinin yanına iki kişi yaklaştı, sözde birbirleriyle kavga etmeye başladı. Birbirlerini iterek mağdurun yanına yaklaşan iki hırsız onu aralarına alarak birkaç saniye içinde şüphelinin cebindeki 2 bin 500 dolar ile 605 Eurosu'nu çaldı. Hırsızların uzaklaşmasının ardından cebindeki paraların çalındığını fark eden Abdülkadir Ö.'nün polise haber vermesi üzerine soruşturma başlatıldı.

GÜVENLİK KAMERALARINDAN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis güvenlik kameralarını kullanarak hırsızların kimliklerini tespit etti. 12 Mart 2018'de düzenlenen operasyonla 26 yaşındaki Recep İ. ile 27 yaşındaki Mehmet Ç. gözaltına alındı. İkilinin önceden resmi belgede sahtecilik, yağma, hırsızlık gibi suçlardan polise geliş kayıtları olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

5 OLAYDA 100 BİN LİRA ÇALMIŞLAR

Yapılan soruşturmada şüphelilerin Beyazıt bölgesinde 12 Ocak 2018'de yabancı uyruklu mağdur S.A.Ö.'nün 1000 dolarını, Kumkapı bölgesinde 5 Şubat ve 15 Şubat 2018 tarihlerinde yine yabancı uyruklu iki kişiden toplam 10 bin 500 dolar ile 22 Ocak 2018'de Beyazıt'ta E.K. adlı birinin cebinden 10 bin dolar çaldıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu yöntemlerle toplamda yaklaşık 100 bin lira çaldığı tespit edildi.

Polis kayıtlarında "tantanacılık" olarak adlandırılan olaylarla ilgili daha önceden de Azat A. ile Ağit T. adlı kişilerin yakalandığı ve tutuklandığı belirtildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!