'Halka değmeyenler' ayıklanacak

Güncelleme Tarihi:

Halka değmeyenler ayıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 01:38

İKTİDAR partisi, belediyeler, bakanlıklar ve kamu kuruluşları aracığıyla dağıtılan sosyal yardımlarla ilgili bir çalışma başlattı.

Haberin Devamı

“Mükerrer olan, suiistimal edilen ve halka değmeyen” sosyal yardımlar ayıklanacak. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı, akademisyenler ve uzmanlardan oluşan bir ekip kurarak, bunların ‘yönetilebilir ve gerekli’ olanlarını belirleyecek.

AMAÇ DIŞI KULLANIM
Bazı belediye ve kurumlarda suiistimal edilen ve amacı dışında kullanılan sosyal yardımların önlenmesi için çalışma yapılırken, yalnızca belediyeler değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili sosyal yardımların envanteri çıkarılacak. Böylece mükerrer olanların ayıklanması, halka değmeyen ve beklenen sonucu vermeyen yardımların sona erdirilmesi ve suiistimallerin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

ENVANTER ÇIKARILACAK
Edinilen bilgiye göre, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı, tüm kamu kurumlarınca dağıtılan sosyal yardımların envanterini çıkartacak. Bu görev, akademisyenler ve uzmanlar tarafından yürütülecek. Sosyal yardımların devlet bütçesine maliyeti, yararı, gerekliliği ve önemine ilişkin öncelikler belirlenecek. İhtiyaç olmayan ve amacı dışında kullanılan sosyal yardımların kesilmesini öneren rapor hazırlanacak.

BAŞLICA YARDIMLAR
Başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumları, belediyeler ve STK’lar tarafından çok sayıda sosyal yardım yapılıyor. Sosyal yardımlar; aile yardımı, yaşlılık yardımı, evde bakım yardımı, eğitim yardımı, engellilere yönelik yardım, özel amaçlı yardım, sağlık yardımı, afet yardımı, acil durum yardımı, terör zararı yardım gibi ana başlıklarda toplanıyor ve her bir yardımın altında birden fazla yardım çeşidi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!