EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA DYK kurslarına kimler başvurabilecek?

Güncelleme Tarihi:

EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılır EBA DYK kurslarına kimler başvurabilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 20:51

EBA E-Kurs başvurusu için artık son günlere girildi. Yüz binlerce öğrencinin normal dönemde aldığı eğitime ek olarak alacağı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), EBA üzerinden yapılacak olan E-Kurs başvurusuyla tamamlanacak. E-Kurs tercihleri ile kendilerine en yakın okulu seçecek olan öğrenciler, EBA başvuru sonuçları aşamasına kilitlenecek. Peki, birçok öğrencinin tercih edeceği E-Kurs başvurusu nasıl yapılabilecek? İşte, giriş ekranı ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) adı altında Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri tarafından verilecek olan eğitimler, 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak. EBA üzerinden yapacakları başvuru ile normal dönemde alacakları eğitime ek olarak kurs görecek olan öğrenciler, E-Kurs tercihleri kapsamında boş kontenjanlara göre bu eğitimi okullarında görebilecek. Peki, EBA E-Kurs DYK başvurusu nasıl yapılacak? İşte, o detaylar

BİLGİLERİN GÜNCELLENMESİ GEREKECEK

Öğretmenler ve öğrenciler EBA Ders’teki bilgilerini EBA Ders’teki SINIFLARIM VE GRUPLARIM sayfasından “BİLGİLERİMİ GÜNCELLE” butonuyla güncelleyebilirler.

EBA E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlanacak.

Haberin Devamı

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından istediklerini tercih edebilecek.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak.

Haberin Devamı

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ YER ALABİLECEK

Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

Haberin Devamı

Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10’a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.

YILDA 3 KEZ YAPILIYOR

EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor.  1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihe göre gerçekleşecek.

Yaz dönemi kursları, belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!