Beştepe'de 5 saatlik MGK toplantısı: İdlib ve Münbiç hassasiyeti

Güncelleme Tarihi:

Beştepede 5 saatlik MGK toplantısı: İdlib ve Münbiç hassasiyeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 01:56

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Soçi’de varılan İdlib mutabakatına ve Münbiç yol haritasının önemine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 5 saat süren toplantı sonrası yapılan 5 maddelik açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler bütün yönleriyle ele alınmış; başta FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere, millî birliğimizi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi arz edilmiştir. İstihbarat ve güvenlik kuruluşlarımızın yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde yurt dışında yakalanan teröristlerin yüce Türk adaletine teslim edilmesi, Türkiye’nin bu konudaki kararlılığının tezahürü olarak değerlendirilmiş, bu tür operasyonların sürdürüleceği ifade edilmiştir.

Türkiye’nin, Suriye’de yıllardır süren insanlık dramına yenilerinin eklenmesini önlemek, muhtemel kayıpları asgariye indirmek ve barışa katkı sağlamak üzere yürüttüğü girişimlerin olumlu sonuçlarından memnuniyet duyulmuş; bu çerçevede İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların durdurulması konusunda Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatın önemine işaret edilmiştir.

Haberin Devamı

TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Astana süreci doğrultusunda İdlib çatışmasızlık bölgesinde 12 gözlem noktası tesis eden ülkemizin, buradaki varlığını güvenli bir şekilde sürdürmesi konusunda alınan tedbirler gözden geçirilmiştir.

TERÖRLE MÜCADELE ARTACAK

Münbiç’in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kılınan yol haritasının uygulanmasını beklediğimizin altı çizilmiştir. Güney sınırlarımız boyunca uzanan Suriye’nin diğer bölgelerinin de terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesi hususundaki kararlılık teyit edilmiştir.
Ege ve Akdeniz’deki gelişmeler hakkında Kurul’a bilgi arz edilmiş, bu hususta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin çıkarlarına yönelik girişimlere karşı ülkemizin menfaatlerinin korunacağı tekrarlanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!