İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

Güncelleme Tarihi:

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 11:26

İslam âlemi günün erken saatlerinden bu yana Berat Kandili heyecanı yaşıyor. Mübarek üç aylar içerisinde yer alan anlamlı günlerden biri olan Berat Kandili, aynı zamanda oruç ayının, Ramazan'ın da habercisi. Kalplerimize ilahi bereket bahşeden Berat Kandili'nin önemi ise kandil mesajlarıyla hatırlatılıyor. İşte, en güzel Berat Kandili mesajları

Haberin Devamı

Berat Kandili mesajları her yıl olduğu gibi bu yılda vazgeçilmezler arasında. Sevdikleri kişilere yollamak için en özel kandil mesajlarını araştıran vatandaşlar en özel ve en farklı kandil mesajlarını bulmaya çalışıyor. İşte 2019 yılı için sevdiklerinize ve sizin için değerli olan kişilere yollayabileceğiniz en güzel, resimli, kısa ve anlamlı kandil mesajları...

Kandil mesajları geleneği Berat Kandili'nde de unutulmadı. Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan 'berat etmek' için eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Berat Kandili mesajlarını Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından paylaşıyor. İ

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

Diyanet’in geçtiğimiz yıllarda Berat Kandili ile ilgili yaptığı paylaşım ise şöyle; Kaynaklarımızda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

 BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Ne güzel duadır: “Allahım, Senin benden başka merhamet edeceğin kulun çok, ama benim Senden başka af dileyecek kapım yok...” Bu mübarek günde, rabbimin kapısından çevirmediği kullarından olabilmek dileğiyle kandilimiz mübarek olsun...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu günde, dualarda birleşmek dileğiyle Berat Kandilimiz ve cumamız hayırlı olsun inşallah

Bütün Müslüman aleminin BERAT KANDİLİ mübarek olsun Semaya açılıp dua eden elleriniz elbet ki boşa değildir. Yürekten istenen dualarınız kabul olsun dilerim.

Berat Kandilimiz ve Cuma'mız mübarek olsun. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın; dualarımızı kabul eylesin.

''O halde seninle beraber tevbe edenlerle birlikte emrolunduğun gibi dosdoğru ol! Aşırı da gitmeyin. Çünkü O, sizin yaptıklarınızı çok iyi görendir.'' BeratKandili ve Cumanız hayırlara vesile olsun.

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

Haberin Devamı

Bugün, nefsimizi terbiye edip, vicdani bir muhasebe yaparak gönül bağlarımızı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz bir gün olsun. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Berat Kandili'ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.

Berat Kandili, aynı zamanda başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının habercisidir. Bu geceyi hayırla geçirme dileğiyle...Berat Kandiliniz mübarek olsun.

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

Tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutluyor, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum

Haberin Devamı

11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Rabbim cümlemizi, beraatini alanlardan eylesin inşallah. Hayalini kurduğunuz güzellikler sizi hayırlısı olup bulsun. Dualarınız kabul olsun, hem dünyanız hem ahiretimiz af ve afiyet içinde olsun.

Birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, ellerimizi semaya, gönüllerimizi birbirimize açtığımız bu mübarek gün ve gecelerin tüm insanlığa, ülkemize bereket, huzur ve hayırlar getirmesini diliyorum.

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

Büyük hayır ve iyiliklere ulaşmamız, şerlerin de uzak olması dileğiyle. Berat Gecemiz Mübarek olsun. 

Ne güzel duadır: “Allahım, Senin benden başka merhamet edeceğin kulun çok, ama benim Senden başka af dileyecek kapım yok...” Bu mübarek günde, Rabbimin kapısından çevirmediği kullarından olabilmek dileğiyle kandilimiz mübarek olsun...

Haberin Devamı

"Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.'' (Rad/28)
Ramazan’ın habercisi Berat Kandili'nin İslam alemine ve insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ederim. Kandiliniz ve cumanız mübarek olsun.

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

‘Bir insanın hayatta olabileceği en güzel yer bir duanın içinde yer almaktır’ demiş Şems En güzel en kalpten edilen dualar yolumuza ışık, kalbimize huzur olsun.

Mübarek Gecelere ulaşıldığında şöyle dua edin: Allahım! Sen affetmeyi seversin; beni affet!...

Râsûlullah Aleyhisselâm buyuruyor; “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recebin ilk (cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir." Hem kandiliniz hem cumanız mübarek olsun.

Haberin Devamı

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

Bize “Şah damarımızdan"
daha da yakınsın.
Derdimizi,
Hüznümüzü,
Kalbimizi
Bizden daha iyi anlarsın.
Bizlere güç ver bizleri kudretinden
esirgeme Yarabbi… Berat Kandili mübarek olsun.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Kandil ve Cuma. Kandiliniz ve Cumanız mübarek olsun.

İslam alemi Berat Kandili heyecanı yaşıyor - İşte en güzel Berat Kandili mesajları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!