AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler MEB'de

Güncelleme Tarihi:

AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Gözler MEBde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2018 09:54

AÖL sınav sonuçları, 21 Nisan tarihinde telafi sınavının tamamlanmasının ardından öğrencilerin gündemindeki en önemli madde oldu. Türkiye'nin hemen her merkezinde gerçekleştirilen AÖL sınavı, sonuçları ile sorgulanmaya başlandı. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları bilgisini ne zaman öğrencilerle paylaşacak? İşte, AÖL 2. dönem sınav sonuçları hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları cumartesi günü gerçekleştirilen telafi sınavının ardından merak konusu oldu. Normal şartlar altında 31 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında yapılan AÖL sınavları, sonuçları ile merak edilmeye başlandı. Peki, öğrenimlerini açıktan devam ettiren vatandaşların katılım gösterdiği ve gelecek neticesini merak ettiği AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler

Açıköğretim Lisesi (AÖL) II. Dönem sınavlarının üzerinden günler geçmesine rağmen sonuçların açıklanmaması kafalarda soru işareti bıraktı. Teknik sorun nedeniyle yapılan telafi sınavının AÖL sonuç tarihini etkileyip etkilemediğini merak eden öğrenciler, MEB’ten açıklama bekliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş takvimine göre AÖL sonuçları 20 Nisan Cuma günü açıklanacaktı.

Haberin Devamı

Daha önce 20 Nisan olarak belirlenen AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. AÖL iş takvimine baktığımızda iş takvimi güncelleme sebebi ile açılamıyor. İş takvimi güncellemesi yapıldığında AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli olacak. Tarih belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ

Bu sene itibariyle AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihleri 24 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 14 Mayıs 2018 tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileyen öğrencilerin aynı tarih aralığında ders seçimlerini de yapmaları gerekiyor. Zorunlu derslerin seçimi sonrası seçmeli dersler arasından seçim yapılabilir. MEB, AÖL öğrencilerini 35 kredilik ders seçme haklarını doldurup doldurmadıklarını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

2018 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme sınav bedelini ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!