4 askerin şehit olduğu beldenin DBP'li belediye başkanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 11:57

Adıyaman'da dün 4 askerin şehit olduğu Kömür beldesinde, DBP'li belediye başkanı Yusuf Yuka'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Adıyaman merkez ilçeye bağlı Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka'nın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Adıyaman'ın Kömür beldesinde geçen salı günü bir grup terörist mermer ocağı şantiyesini basıp ateşe verdi. Bölgeye sevk edilen askerleri taşıyan aracın, teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcının üzerinden geçmesiyle meydana gelen patlamada 2 asker yaralandı. Dün ise PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle yaralanan askerlerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralıları, hastaneye götürmek isteyen askerlerin bulunduğu askeri sivil aracı, terörist unsur zanneden güvenlik güçlerinin kazaen açtığı ateşle de 3 asker şehit oldu.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Polis ve jandarma tarafından düzenlenen ortak operasyonda dün olayla ilgisi bulunan 8 kişi gözaltına alındı. Terör örgütüne yardım ve yataklık eden kişilere yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, bu sabaha karşı ise düzenlenen operasyonlarda aralarında Kömür Belde Belediye Başkanı DBP'li Yusuf Yuka'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Haberin Devamı

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı'nca bu sabah gözaltına alınan, Adıyaman merkeze bağlı Kömür Belediye Başkanı DBP'li Hüseyin Yuka'nın görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

​İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hüseyin Yuka'nın, Anayasa'nın 127’nci maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 sayılı 'Belediye Kanunu'nun 47’nci maddesi gereğince görevinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!