2020 Kurban Bayramı hangi tarihte ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

2020 Kurban Bayramı hangi tarihte ne zaman Kurban Bayramı tatili kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2019 21:47

Müslümanlar için mübarek olan Kurban Bayramı tarihi şimdiden vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Kurban Bayramı'nın önümüzdeki yıl ne zamana denk geldiğinin yanı sıra tatil günleri de merak edilen diğer konulardan oldu. Peki, 2020 Kurban Bayramı hangi tarihte ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte, 2020 Kurban Bayramı hakkında merak edilen ayrıntılar.

Haberin Devamı

Yıl sonu yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı ve dini günler takvimini duyurdu. Bu kapsamda ramazan ayından sonra gelen Kurban Bayramı tatil günleri izin planlarını şekillendirecek olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri hakkında tüm bilgiler.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2020 yılında temmuz ve ağustos aylarına denk geliyor.
Kurban Bayramı'nın birinci günü gelecek yıl 31 Temmuz 2020'de, dördüncü ve son günü ise 3 Ağustos 2020'de idrak edilecek. Kurban Bayramı tatil günleri ise henüz belli değil.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

Haberin Devamı

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜ?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

BAKMADAN GEÇME!