Ara dönem karne tatili tarihi | 15 tatil ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Ara dönem karne tatili tarihi | 15 tatil ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 20:46

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan milyonlarca öğretmen ve öğrenci, yoğun geçen dönemin ardından iki hafta dinlenme fırsatı bulacakları 15 tatilin ne zaman başlayacağını merakla araştırıyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? Karne tatili ne zaman?

Haberin Devamı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanı ile gün sayıyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminin ne zaman sona ereceğini merak eden öğrenciler, MEB'in açıkladığı tarih bilgisini araştırıyor. İşte, 15 tatilin başlayacağı tarih...

TARİH BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler karnelerini alarak sömestr tatiline başlayacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Haberin Devamı

SINAVLARDA DERECE YAPANLARA MADDİ DESTEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10’a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 lira, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek sağlayacağız” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bütçesi sunumunda yaptığı konuşmada, ’Şartlı Eğitim Yardım’ındaki yeni düzenlemeler ve yeni sosyal yardım programları hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk, şunları söyledi:

Şartlı Eğitim Yardımını geliştirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10’a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 TL, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL nakdi destek sağlayacağız.

BAKMADAN GEÇME!