Galatasaray 3-1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 00:00

Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği derbi maçta gülen Galatasaray olurken liderlik koltuğu da 59 hafta sonra sarı-kırmızılıların eline geçti. Cimbom bu galibiyetle birlikte ezeli rakibi karşısında tam 1319 gün sonra zafer kazandı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Cimbom, üst üste ataklarla Fenerbahçe kalesini adeta ablukaya aldı. 33. dakikada Eboue maçın ilk golünü atarak sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Bilica'nın hatasında topu kapan Elmander kaleci Volkan'ı mağlup ederek takımının 2. golünü kaydetti. İlk yarı 2-0 sona erdi.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR - Süleyman Arat, Emre Oktay ve Semih Bahadır'ın objektifinden  

ARENA'DA MUHTEŞEM ATMOSFER - Emre Oktay ve Semih Bahadır'ın objektifinden  

Aykut Kocaman ikinci yarıda Emre'nin yerine Stoch'u, Bienvenu'nun yerine de Semih'i oyuna soktu. İkinci yarıda etkili oynayan sarı-lacivertliler aradığı golü bulamayınca, 66. dakikada Felipe Melo sahneye çıktı ve fileleri havalandırdı: 3-0.

Haberin Devamı

Maçta son anlar oynanırken 90+2. dakikada Alex de Souza takımının tek golünü atarak durumu 3-1'e getirdi. Başka gol olmayınca maç bu skorla sona erdi.

STOCH'UN TOPU DİREKTE KALDI

Maçın 55. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambol kargaşa sonrası Stoch topla buluştu. Slovak futbolcu şutunu çekti ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak yükseldi ve üst ağlara düştü.

59 LİG HAFTASI SONRA ZİRVE CİMBOM'UN

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 28'e yükselterek aynı puandaki Fenerbahçe'den averajla liderliği aldı.

/images/100/0x0/55ea2848f018fbb8f86ebeb0

Ligde en son 2009-10 sezonunun 23. haftasını lider olarak kapatan ve 24. haftada Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak koltuğunu Bursaspor'a kaptıran Galatasaray, 8 Mart 2010 tarihinde oynanan bu karşılaşmadan sonra lider olamadı. Galatasaray, tam 59 lig haftası ve 639 gün sonra yeniden haftayı lider kapatmanın sevincini yaşadı.

Sarı-kırmızılılar, 2010-11 sezonununda oynanan 34 haftada da liderlik koltuğuna oturamadı.

Haberin Devamı

ELMANDER 37 GÜN SONRA GOL ATTI

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Elmander, ligde 37 gün sonra fileleri havalandırdı.

Lig'de en son 30 Ekim'de oynanan Kayserispor maçında gol atan Elmander, son oynadığı Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarını boş geçti.

FATİH TERİM: OYNANAN TOP GALİBİYETİN GÖSTERGESİ 

KOCAMAN: TAHMİN EDEMEDİĞİMİZ ŞEY... 

DÜRÜST: TÜRKİYE'Yİ TEKRAR FUTBOLA DÖNDÜRDÜK

AYSAL: BÜYÜK TAKIMLARA YAKIŞTI

MELO'DAN PITBULL ŞOV

Karşılaşmanın 66. dakikasında takımını 3-0 öne geçiren golü atan Melo, daha sonra ilginç Pitbull şovunu tekrarladı.

Golden sonra dizlerinin üstünde Pitbull gibi yürüyerek gol şovunu yapan Melo, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Melo, bu sezon 4. golünü Fenerbahçe filelerine gönderdi.

FENERBAHÇE'DEN GALATASARAY'A TEŞEKKÜR

TERİM YÖNETİMİNDE 7. DERBİ ZAFERİ

Spor Toto Süper Lig'de yılın son derbisinde Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ligde oynadığı 25. derbide 7. kez galip geldi.

Sarı-kırmızılı kulüpte 3. dönemini geçiren deneyimli teknik adam, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile toplam 25. lig derbisinde takımını yönetti. Galatasaray, Terim döneminde ligde ezeli rakipleriyle oynadığı 25. derbi maçta 7. kez kazanırken, 9'unda berabere kaldı, 9'unu ise yitirdi.

“Cim Bom”, Terim dönemindeki lig derbilerinde rakiplerine toplam 31 gol atarken, kalesinde ise 38 gol gördü.

Haberin Devamı

4. FENERBAHÇE GALİBİYETİ

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde oynadığı 13. derbide 4. kez kazandı.

Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı futbol takımı, Fenerbahçe kaşısında 4. galibiyeti alırken, 3'ünde berabere kaldı, 6 kez de rakibine yenildi.

Terimli “Cim Bom”, Fenerbahçe'ye ligde 19 gol atarken, 27 gol yedi.

Bu arada, Galatasaray, Terim yönetiminde lig maçlarında Fenerbahçe'ye ilk kez 3 gol attı.

1319 GÜN SONRA GELEN ZAFER

Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7 maç sonra yani 1319 gün sonra mağlup etmeyi başardı. Ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 27 Nisan 2008 tarihinde Ali Sami  Yen Stadı'nda Nonda'nın golüyle 1-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonraki 7 maçtan 5'ini yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, hiç galip gelememişti.

Haberin Devamı

KOCAMAN'IN İLK DERBİ YENİLGİSİ

Fenerbahçe'nin başında ikinci sezonunu geçiren Kocaman, takımını saha kenarından yönettiği 7. derbide ilk kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

Kocamanlı Fenerbahçe, Süper Lig'de geçen sezon Kadıköy'deki maçlarda ezeli rakipleri Beşiktaş ile 1-1, Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken, Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı 4-2, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı ise 2-1 yendi. Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon başında Almanya'da oynanan özel maçta ise Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Bu sezon ise Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, bu akşamki 3-1'lik yenilgiyle Aykut Kocaman'la ilk derbi mağlubiyetini aldı.

F.BAHÇE DEPLASMANDA GÜLEMİYOR

Spor Toto Süper Lig'in derbi mücadelesinde Galatasaray'a 3-1 yenilen Fenerbahçe, 4 haftadır rakip sahalarda kazanamıyor.

Lig tarihinde deplasmanda üst üste 12 maç kazanarak bu alandaki rekoru elinde bulunduran, 12 maçlık seriye bu sezonun 6. haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanında ulaşan Fenerbahçe, son 4 deplasman maçında bu performansının uzağında kaldı.

Ligde son deplasman galibiyetini 6. haftadaki Mersin İdmanyurdu mücadelesini 2-1 kazanarak alan Fenerbahçe, bu maçın ardından deplasmanda çıktığı 4 maçta da galibiyet alamadı.

BANK ASYA 1. LİG GÖNDERMESİ

Taraftarlar maçın son bölümünde ise Fenerbahçe'ye göndermede bulunarak, “Bank Asya 1. Lig”, “Fenerbahçe kümeye” diye bağırdılar.

Maç sonrasında ise statta, “Mini mini bir kuş donmuştu”, “Telgrafın tellerine kuşlar mı konar” şarkıları çalındı.

Emre Çolak’tan, Arda’ya selam

İLK derbisinde başarılı bir performans ortaya koyan Galatasaraylı Emre Çolak, Lig Tv’ye yaptığı açıklamada, A.Madrid’e transfer olan Arda Turan’a selam gönderdi. Emre, “Çok mutluyum. İyi de oynadım. Maçtan önce Arda ağabeyle konuşmuştum. ‘Yenersek ve iyi oynarsan bana selam gönder’ demişti. Ona selam gönderiyorum” dedi.

Florya’da galibiyeti kutladılar

FENERBAHÇE’yi dize getiren Galatasaray’da taraftarlar, Florya Metin Oktay Tesisleri önünde galibiyeti kutladı. Karşılaşmanın ardından tesislerde bir araya gelen yaklaşık 200 taraftar, meşaleler yakarak tezahüratlarda bulundu. Diğer yandan Galatasaraylı oyuncuları ve teknik heyeti taşıyan takım otobüsü, farklı kapıdan tesislere girince taraftarlar takımı göremedi.

Seyrantepe’de Metro çilesi

GALATASARAY taraftarları, Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı’na gidebilmek için büyük sıkıntılar atlattı. İETT otobüsleri dışında, Seyrantepe’ye tek ulaşım aracı metro olunca sarı kırmızılılar, adeta çile çekti.

Karşılaşmanın başlamasına 2 saat kala metro seferleri de aksayınca, büyük izdihamlar yaşandı. Birçok taraftar, kalabalıktan ötürü tehlike atlatırken, metroların arızalanması nedeniyle de birçok taraftar maça geç kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 85 Servet Çetin), Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Kazım Kazım, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 87 Ayhan Akman), Baros (Dk. 69 Riera), Elmander
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Yobo, Ziegler, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu (Dk 46 Semih Şentürk), Cristian, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Bienvenu (Dk. 46 Stoch), Alex
Goller: Dk. 33 Eboue, Dk. 41 Elmander, Dk. 66 Melo (Galatasaray), 90 2 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 3 Eboue (Galatasaray), Dk. 56 Caner Erkin, Dk. 64 Selçuk Şahin, Dk. 75 Semih Şentürk (Fenerbahçe)

MAÇIN AYRINTILARI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!