Flakka nedir? 'Zombi hapı' olarak bilinen Flakka uyuşturucu mudur?

Güncelleme Tarihi:

Flakka nedir Zombi hapı olarak bilinen Flakka uyuşturucu mudur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 16:40

Flakka, zombiye dönüştüren uyuşturucu madde olarak konuşulmaya devam ediyor. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden videoları yayılan Flakka, halk arasında zombi hapı olarak anılıyor. İçerdiği maddelerin saldırganlık ve acıya duyarsızlık içermesi dolayısıyla zombiye dönüştürdüğü düşünülen hap, etkileriyle korkutuyor. Peki, merakla araştırılan Flakka nedir? Zombiye dönüştürdüğü doğru mudur?

Haberin Devamı

Flakka, videolarda yer alan görüntülerin ardından araştırılmaya başlandı. Etkileri çok ciddi boyutlarda olan ve yeni nesil uyuşturucu madde olarak anılan Flakka, zombi hapı olarak da biliniyor. Peki, Flakka nedir, videolardaki etkisi doğru mudur? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

FLAKKA NEDİR?

Flakka, asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcıdır. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer almaktadır.

Banyo tuzu olarak bilinen türe göre farklı bileşenler içerdiği için daha güçlü bir etkiye sahip olan Flakka, bu etkisini ilk 15 dakika içerisinde gösterebilmektedir. Ortalama 4 ila 8 saat arası devam eden Flakka, bedene girdiği andan itibaren halisünasyonlar ve saldırganlık hissiyatını ortaya çıkarmaktadır.

Haberin Devamı

Flakka kullanımının Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya / acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlık görülüyor.

Videolarda görüntülenen zombi etkisi ve et yeme gibi semptomların ise henüz bilimsel bir dayanağa sahip olmaması sebebiyle neticelenmediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Uyuşturucu, beyindeki insan olma özelliğini, "ben" durumunu yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor.Kalp atışı aşırı artıyor, duygular çok güçleniyor, kişi kendini bir süper kahraman gibi hissediyor. İlaç, kişinin ruh halini düzenleyen hormonları baskı altına alıyor ve kalıcı hasarlara, kalp yetmezliğine hatta tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği görülmüş.

BAKMADAN GEÇME!