Fişi çektik

David Blatt’ın talebeleri yüzde 66.7 (16/24) üç sayı yüzdesiyle sonuca gitti. Klasman maçında 24 sayı, 11 ribauntla oynayan Ömer Aşık çift haneye ulaşan tek oyuncumuz oldu.

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’na iyi başladık, kötü bitirdik... Milli Takımımız çeyrek finale kadar oynadığı 5 maçı kazanarak dikkatleri üzerine çekmesine rağmen, arka arkaya gelen yenilgiler hedeften uzaklaştırdı. Bu manzara içinde moralsiz ve yorgun olarak Rusya karşısına çıkan takımımız, farklı yenilmekten kurtulamadı: 89-66.
Bir tek Ömer Aşık
Şampiyonadaki son maçımıza Kerem-Ömer Onan, Barış-Hidayet-Ömer Aşık beşi ile başladık. Sakat olan Ersan’ın forma giymediği karşılaşmanın büyük bir bölümünde alan savunması yaptık. Ancak Ruslar belki de turnuva boyunca atamadığı 3 sayıları bu maçta atınca (16/24, yüzde 66.7) oyunun üstünlüğünü hiç elimize alamadık.
Çember altında Ömer Aşık ile bulduğumuz sayılarla ayakta durmaya çalıştık. 24 sayı, 11 ribauntla oynayan bu oyuncumuzun dışında hiçbir basketbolcumuzun çitf haneye ulaşamaması dikkat çekti.
Maç içinde Rus takımının uzun oyuncularının 3’er faul almaları sonrası kenarda oturmalarına rağmen bu fırsattan bir türlü yararlanamadık. Zaman zaman iki oyun kuruculu oyuna döndüğümüz dönemlerde farkı 6 sayıya kadar indirdik. Fakat 16 sayı 9 asistle oynayan Ponkrashov bütün ümitlerimizi bitirdi. Maçın başından itibaren kazanmayı isteyen Rusya, Avrupa yedinciliğini alarak muradına erdi.
Dersler çıkarmalıyız
Çeyrek finale kadar iyi geldiğimiz turnuvada Slovenya mağlubiyetiyle başlayan yenilgiler zinciri bizi Avrupa sekizincisi yaptı. Sonuçta; uzun süredir çeyrek finale kalamıyorduk, bu kez bunu başardık. Bundan sonra ülkemizde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nın planları yapılmalı. Bu turnuvadan mutlaka dersler çıkartılmalı. Ben inanıyorum ki, alacağımız tedbirler evimizde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Milli Takımı iyi yerlere getirecektir.
Yazarın Tüm Yazıları