Erkek gibi vuruyor

Diğer kızlara göre daha erkeksi vuruyor. Kız gibi oynamıyor. Topları daha ağır geliyor. Dünyada ilk 200'ün içinde başka kızlarla da oynadım. Erkek tenisi ile eş değerde oynayabiliyor. Vuruşları çok iyi. Organizasyondan çok memnun, ona kraliçe gibi davranılıyor.

İSTANBUL Cup'ta herkesin gözü Venus Williams'ın üzerinde. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı ve dünya sıralamasının eski 1 numarası ABD'li tenisçiye ise Türkiye'nin erkeklerdeki 1 numarası Barış Ergün antrenman yaptırıyor. 30 yaşında Barış, "Vücudum el verdiğince, 3-4 sene daha tenis oynarım" diyor.

Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans 3. sınıf öğrencisi ve şimdi başka bir üniversiteye geçip okulunu bitirmeyi düşünüyor. İstanbul Cup'ta Venus ile o da tenis hayatında ilginç deneyimlerinden birini yaşıyor. "TED Kulübü'nde oynuyorum ve kulübümden büyük destek görüyorum. Sponsorlarım Ellese ve Head'in bana katkıları büyük. Tenisten keyif alıyorum. Keyif bittiğinde herhalde tenis de bitecek. Tenis sayesinde Venus Williams ile de tanışıyorum" diyor Barış ve bakın dünya tenisinin yıldızlarından Venus'u nasıl anlatıyor...

- Venus kişilik olarak nasıl birisi?

- İlk görüşte soğuk zannediyordum. İlk başta biraz resmiydik. Sohbet etmeye başladığınız da sıcak kanlı. Kortun içinde sevimli. Çift elle oynadığımı görünce şaşırdı, şakalaştık. Kortun dışına çıktığı zaman biraz daha ciddi olmak zorunda.

- Tenisçi olarak özelliği ve diğer kızlardan farkı nedir?

- Çok iyi bir fiziğe sahip. 1.85 boyundayım, benden uzun duruyor. Diğer kızlara göre daha erkeksi vuruyor. Topları daha ağır geliyor. Dünyada ilk 200'ün içinde başka kızlarla da oynadım. Erkek tenisi ile eş değerde oynayabiliyor. Vuruşları çok iyi.

- Vuruşlarının ne gibi özelliği var?

- Base line oyunu çok iyi. İyi vuruyor, derin vuruyor. Kız gibi oynamıyor. Genelden farklı. Mesela erkeklerde ilk 10'u bambaşka oynar, 10-50 arası başka, 50 ile 100 başka oynar. 100'den sonra herkes birbirini yenebilir derler. Ama kadınlarda ilk 10 veya 20 ile diğerleri arasında oldukça açık bir fark var demek ki.

- Venus ile diğer tenisçiler arasında davranış açısından bir fark hissediliyor mu?

- Organizasyondan çok memnun. Ben de olsam memnun olurdum, onun için hayat güzel gidiyor, kraliçe gibi davranılıyor. Böyle de davranılması lazım zaten. Çünkü o bir dünya yıldızı, ayrıcalığı olmalı.

- Ne gibi bir ayrıcalık?

- Bütün tenisçilere sorarlar belki ama mesela WTA sorumlusu vardı geçen gün geldi, 'Saat kaçta oynamak istiyorsun' diye sordu.

- Bu farklılık diğer tenisçiler için psikolojik bir baskı unsuru değil mi?

- Onları olumsuz etkileyebilir. Ama bu normal, o 1 numara olmuş bir sporcu. Eğer başka biri de kendi ülkesinde en iyi ise, vatanında düzenlenen turnuvada da o el üstünde tutulur.

- Yeniden dünya sıralamasında 1 numaraya çıkabilir mi?

- Neden olmasın. Teniste her şey olabilir.

- Turnuvadaki favorin kim?

- Umarım Venus Williams kazanır.

Kimseyle oynamadı

Barış: "Pazar gününden beri düzenli çalışıyoruz. Bir gün önceki antrenmanı iptal edince bir daha haberleşemedik. Ertesi sabah 09.00'da korta gelmiş, ama ben yokum. 'Başka oyuncu getirelim demişler' istememiş. Saat 10.00'da geleyim dedim, istemedi. Annesiyle idman yapmış. Biz de öğleden sonra çalıştık. Annesi antrenör gibi. Annesine göre program yapıyoruz."
Yazarın Tüm Yazıları