Erdoğan'dan operasyon sinyali...

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan operasyon sinyali...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 18:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da yaptığı konuşmada "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz." dedi. Erdoğan, daha sonra tören alanının yanında bulunan Raziye ve Sami Bozağaç çiftinin evine ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Karaman'ın tarım arazilerini suyla buluşturmak için yatırımların kesintisiz devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 77 bin araziyi sulamaya açtıklarını, inşası tamamlanan İbrala Barajı'nın uzun yıllar boyunca Karaman'ın su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Karaman'la birlikte bölgeye ve Türkiye'ye çok büyük fayda sağlayacağına inandığı konulardan belki de en önemlisinin Karaman Serbest Bölgesi'nin kuruluşu olduğunu ifade eden Erdoğan, geçen yıl 19 milyar dolar ihracat yapan, 68 bin kişiye istihdam sağlayan serbest bölgelerin yatırım niteliklerini ve teşviklerini artırdıklarını anımsattı.

Bu yeni model serbest bölgelerin ilk örneğinin de Karaman'da kurulduğunu dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki, Mersin'deki limanlara karayoluyla, demiryoluyla bağlanacak bu serbest bölgede, Karaman'ın üretim ve ihracat gücünün katbekat artacağını vurguladı. "Durmak yok, yola devam." diyen Erdoğan, Türkiye'nin 80 iliyle Karaman'a da kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyledi.  Tören alanındaki vatandaşlara, "Sizlerden 2019 seçimlerinde, ülkemizin ve milletimizin geleceği için yapacağımız çalışmaların önünü açacak çok güçlü bir destek bekliyorum. Türkiye, 2019 imtihanını başarıyla vermeden geleceğine güvenle bakamayız." diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için hep birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Erdoğandan operasyon sinyali...

- "Seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor"
Erdoğan, özellikle kadınlara ve gençlere güvendiğini belirterek, "Ülkemizin geleceğinde en büyük belirleyici sizler olacaksınız. Kadınların ve gençlerin sahip çıktığı bir Türkiye'nin sırtını yer getirmeye Allah'ın izniyle hiçbir faninin gücü yetmez." karşılığını verdi.
Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler bir yandan askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla ülkemizi güvenli tutmanın gayreti içindeyiz. Diğer yandan da iş dünyamızla, ihracatçılarımızla, işçimizle, üreticimizle ekonomi alanında gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Allah'ın izniyle hedeflerimize inşallah ulaşacağız, bundan hiç şüphemiz yok. Gençlerimizden beklentimiz, emaneti bizim bıraktığımız yerden devralıp, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmeleridir. Tüm bunlar için şimdiden tam bir seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor."
Kendisini dinleyenlere "Karaman size sesleniyorum; 2019 Mart'ına, yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? Aynı şekilde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerine kasım ayı için hazır mıyız?" sorularını yönelten Erdoğan, "Evet" karşılığını alınca, "Fakat durmayacağız, çok çalışacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğandan operasyon sinyali...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, programın ardından tören alanının yanında bulunan Raziye ve Sami Bozağaç çiftinin evine ziyarette bulundu. Ziyarette Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yer aldı.

- "Kemal Bey duymamış"
Türkiye'nin çevresinde yaşan olaylara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Suriye'de sergilenen insan ve medeniyet katliamı ile Kudüs'te kesintisiz şekilde süren zulümlerin, atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Irak'ta, Yemen'de, Körfez Bölgesi'nde yaşanan krizler, hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafya, belli birtakım güçlerin yeniden tanzim etmeye çalıştığı senaryodur. Bölgedeki birtakım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor. Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçlarıdır. Biz bu oyunu gördük, deşifre ettik. Sadece bununla kalmadık, bu oyunu bozacak adımları birer birer atıyoruz."
Erdoğan, Suriye'de başarıyla sonuçlandırılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın bu adımlardan birisi olduğunu belirterek, "Şu anda İdlib'de Rusya ve İran'la birlikte yürüttüğümüz, bölgeyi güvenli hale getirme operasyonu bunlardan biridir. İslam İşbirliği Toplantısı'nda, liderler zirvesinde Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir. Kemal Bey duymamış. Karaman'da seslenelim duysun bari." ifadelerini kullandı.

"Ey Bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti." ifadelerini kullanan Recep Tayyip Erdoğan, işgal altında olması sebebiyle büyükelçilik tabelası asılamasa da Türkiye'nin bölgede görevli bir büyükelçisinin bulunduğunu dile getirdi.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bundan da haberinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğandan operasyon sinyali...

AFRİN, MÜNBİÇ, TEL ABYAD...

Bu doğrultuda atılacak çok adım olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:
"Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız. Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir."

Konuşması sırasında "Rabia" işareti yapan Erdoğan, "Rabia'da ne var? Tek millet. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnağıyla biz 80 milyonu, yaratılanı sevdik Yaradan'dan ötürü anlayışıyla sevdik. Tek millet. Ayrımcılık bizde yok. İki, 'tek bayrak' diyoruz. İşte bayrağımız tek. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Aksi takdirde vatan olamaz. İşte 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Dört, neymiş o paralel devlet, bilmem ne... Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz." şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin bu tür yollara tevessül etmesi durumunda Güneydoğu'da, Doğu'da "İnlerine gireceğiz." dediklerini ve bunu yaptıklarını da söyledi.

Askerin, polisin, güvenlik korucularının, jandarmanın hep birlikte F-16 olduğunu, helikopterlerle, ATAK'larla üzerlerine gittiğini belirten Erdoğan, "Hep birlikte komandolarımız inlerine girdiler ve şu anda onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz." dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!