En kullanışlı tek tıklamalık web siteleri

Bazı siteler, gerekli tüm bilgileri tek tıklamada bize sunabiliyor. Kullanışlı ve her an elinizin altında bulundurmanız gereken bu pratik adresleri bir kenara not etmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Bir sitenin çöküp çökmediğini kontrol edin

www.isup.me

Eğer bir web sitesine erişim sorunu yaşıyorsanız downforeveryoneorjustme.com adresinin yeni hali olan isup.me adresine girerek sitenin çöküp çökmediğini kontrol edebilirsiniz. Erişemediğiniz sitenin adresini girerek sorunun sizde mi olduğunu yoksa herkesin mi sorun yaşadığını öğrenin.

Anlık hava durumu bilgisi alın

www.weatherquickie.com

Ortalama sıcaklık ve rüzgâr verilerini boş verin. Bazen sadece havanın dünden daha mı soğuk yoksa daha mı sıcak olacağını bilmek istersiniz. Weather Quickie’ye nerede olduğunuzu söyleyin ve hava durumunu anında öğrenin. Havanın yarın nasıl olacağını öğrenmek için de bir kez daha tıklamanız yeterli.

Parolanızın sağlamlığını test edin

http://howsecureismypassword.net

Haberin Devamı

Parolalarınızı bu sitede kontrol ederek güvenli bir parola seçtiğinizden emin olun. How Secure Is My Password (Parolam Ne Kadar Güvenli) size bir masaüstü bilgisayarın parolanızı kaç saniyede kırabileceğini söylüyor ve parolanızı nasıl güçlendirebileceğiniz konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

IP adresinizi öğrenin

http://whatismyip.org

IP adresiniz bilgisayarınızı internet üzerinde tanımlayan eşsiz bir sayı dizisidir ve bir ev ağı kurarken bilmenizde fayda vardır. IP adresinizi whatismyip.org veya benzer bir hizmet olan whatismyip.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Bir sitenin güvenli olup olmadığını kontrol edin

http://safeweb.norton.com

Norton Safe Web sizin zararlı yazılım içeren ya da kimliğinizi tehdit eden sitelerden uzak durmanızı sağlar. Adresi girin, Norton siteyi kontrol ederek güvenli olup olmadığını söylesin. Sayfayı aşağı kaydırarak detaylı bir Tehdit Raporu da görebilirsiniz.

İyi bir uyku çekin

www.sleepyti.me

Bu uyku süresi hesaplama aracı, alarmı uyandığınızda canlı hissedeceğiniz bir saate kurmanıza yardımcı olur. Ayrıca şimdi yatağa giderseniz hangi saatte uyanmanın daha iyi olacağını da söylüyor. Söylenen süreler 90 dakikalık “uyku döngüleri”nin tamamlanması mantığı doğrultusunda belirleniyor.

Başkaları için Google araması yapın

Haberin Devamı

www.lmgtfy.com

Let Me Google That For You (Sizin için Google’da arayayım) insanların saçma sapan sorularına bir Google aramasıyla cevap vermenizi sağlayan kullanışlı bir araç (tabii küstahça bulmuyorsanız). Kişinin size sorduğu şey için animasyonlu bir Google araması yaratmanızı ve paylaşmanızı sağlayan bu site, insanlara her şeyi başkalarına sormak yerine Google’ı kullanabileceklerini göstermeyi hedefliyor.

Anında karar verin

www.justflipacoin.com

Aceleniz var, bir şeye karar vermeniz gerekiyor ama yazı-tura atacağınız bir bozuk paranız yok mu? Bu siteyi ziyaret ederek sanal bir bozuk para atıp kolayca karar verebilirsiniz. Sitedeki bozuk para şimdiye kadar neredeyse 2,5 milyon kez atılmış.

Haberin Devamı

İnternet hızınızı test edin

www.speedtest.net

Bu siteyi ziyaret ederek internet bağlantınızın gerçekte ne kadar hızlı olduğunu test edebilirsiniz. “Begin Test” düğmesine tıkladığınızda site en yakındaki sunucuyu seçerek hangi hızda indirme ve yükleme yaptığınızı test eder ve sonucu paylaşmanızı ve diğer sonuçlarla kıyaslamanızı sağlar.

Üzüntülü trombon sesi çalın

www.sadtrombone.com

Bir şeyler doğru gitmediğinde bu trombon sesini çalarak hatayı vurgulayabilirsiniz. Örneğin patronunuz kimsenin hoşuna gitmeyen bir espri yaptığında bu sesi çalarak ona muzip bir cevap verebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları