Ünlü Türk tasarımcıya Londra'da ödül

Güncelleme Tarihi:

Ünlü Türk tasarımcıya Londrada ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 00:07

YILDA bir kez gerçekleşen Londra Tasarım Festivali’nde bu yıl büyük ödül, dünyaca ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan’ın oldu.

Haberin Devamı

Çağlayan, ödülünü 17 Eylül akşamı Londra’da Southbank Centre’da gerçekleşecek törende alacak. Festival kapsamında verilen 4 ödülden en büyüğü olan ‘Londra Tasarım Madalyası’nı alacak olan Çağlayan, “İnanılmaz bir mutluluk. Yaptığımız çalışmalar bizi dünya çapında ileriye taşıyor ve bu herkes tarafından görülüyor. Başarının arkasında çok çalışmak var. Şimdi yeni yatırımlar için de düğmeye basacağız. New York’ta da bir mağaza açmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız hızlandı” dedi.

EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERDEN

2007 yılından itibaren verilmeye başlanan ‘Londra Tasarım Madalyası’ ile ilgili görüşlerini paylaşan Hüseyin Çağlayan, şöyle konuştu: “Beklediğimiz bir ödül değildi. Bugüne kadar onlarca ödül kazandım ancak bunun duygusu bir başka. Bu ödüle layık görülmek kolay bir şey değil. Tüm dünyada yapılan çalışmaları takip ediyorlar. Farklı işlere imza atmış olmak gerekiyor. Ve dünyada ses getiren çalışmalarınızı inceliyorlar. Tasarımın en prestijli ödülleri arasında gösteriliyor. Bu dölü beni ve çalışma arkadaşlarımı çok heyecanlandırdı. Gelecekte yapmayı planladığımız işler için de adeta ilham oldu. Çalışmalarımızın taktir görmesi elbette çok büyük bir mutluluk. Ancak asıl önemli olan markamızın ilgiyle takip ediliyor olması.”

Haberin Devamı

LONDRA DIŞINA AÇILACAK

Ödül dolayısıyla konuştuğumuz Hüseyin Çağlayan, yeni projelerini ve hedeflerini de paylaştı. Çağalayan, “Bugüne kadar bu markayı oluşturabilmek adına önemli işler yaptık. Şimdi bir üst seviyeye çıkacağız. Artık aksesuar alanında da çalışmalar yapmaya başlıyoruz. Aksesuar tasarımında da iddialı olacağız. Mağazacılık alanında da çalışmalarımız hızlanıyor. Londra dışına açılmayı planlıyoruz. Amerika’da bazı projelerimizi var. New York bunlar arasında. Hedefimiz bu şehirde de bulunmak. Yine dünya metropollerinde bazı girişimlerimiz olacak. Mağazadaki ürün çeşitliliğini arttıracağız. Önemli yatırımlar için düğmeye bastık. Daha önce de söylediğim gibi, yaratıcı insanlar genellikle geniş kitlelere ulaşmak ister. Ayrıca gerçek şu ki, yaratıcılık birçok farklı platforma tercüme edilebilir. Biz de yaratıcılığımızı yeni ve farklı alanlarda kullanmaya çalışacağız.”

Haberin Devamı

BİRÇOK ÖDÜL KAZANDI

1970 Kıbrıs, Lefkoşa doğumlu olan Hüseyin Çağlayan, 1993’de Londra Central St. Martins Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına ilk olarak Soho’da, küçük dükkanlarda tasarımlarını satarak başladı. Mezuniyetinden iki yıl sonra Londra’da düzenlenen bir moda yarışmasında birinci olarak adını duyurdu. Bu yarışmadan kazandığı yüklü para ödülü ile koleksiyonlarını hazırlama şansı yakalayan Hüseyin Çağlayan’ın ilk giydirdiği ünlü ise şarkıcı Björk oldu. İngiltere’de 1999 ve 2000 yılında iki kez yılın modacısı seçilen; New York’ta düzenlenen “The Fashion Group International” tarafından da ‘Tasarımın Yıldızı Ödülü’ne layık görülen ünlü modacı, 2006 da İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildi. Time dergisi onu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 modacısından biri ilan etti.

Haberin Devamı

2003 YILINDAN BERİ DÜZENLENİYOR

YILDA bir kez gerçekleşen Londra Tasarım Festivali (London Design Festival-LDF) 23 Eylül’e kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. İngiltere’nin başkenti Londra’da 400’den fazla etkinlik gerçekleşecek. Bu etkinlikler şehrin neredeyse tamamında düzenlenecek. LDF, ilk kez 2003 yılında hayata geçirildi. Amaç ülkenin önde gelen düşünürlerini, profesyonellerini, perakendecilerini, tasarımcılarını ve eğitmenlerini kente çekerek tasarımı kutlamak ve bu yolla Londra’yı dünya yaratıcılığın başkenti olarak tanıtmak. Hüseyin Çağlayan’ın kazandığı “Londra Tasarım Madalyası” dışında gelecek vaat eden ve inovasyon yaratan kişilere de ödül veriliyor.

BAKMADAN GEÇME!