Sotca’ya Kıbrıs yıldızları geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sotca’ya Kıbrıs yıldızları geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 20:48

Hürriyet gazetesinin bu yıl 5’incisini düzenlediği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması, gayrimenkulün Kıbrıslı starlarını bulmak için yavru vatana açıldı. 6 Kasım’da ödül töreninin düzenleneceği etkinliğe 20 Eylül’e kadar başvurulabilecek

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen, en prestijli projelerin ödüllendirildiği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması Girne’de Kıbrıs Türk meslektaşlarıyla buluştu. Son yıllarda büyük atılım gerçekleştiren Kıbrıs Türk gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, Kıbrıs’a özel resepsiyonda SotCA jürisi ve yönetiminden yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. 6 Kasım’da ödüllerin verileceği etkinliğe Kıbrıslı Türk gayrimenkul yıldızları, 20 Eylül’e kadar başvuru yapabilecek.

Hürriyet gazetesinin bu yıl 5’incisini düzenleyerek geleneksel hale getirdiği SotCA yarışmasına her yıl yüzlerce proje başvuruyor ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri, 6 alada 25 kategoride projeyi ödüllendiriyor. Türkiye’den son yıllarda büyük talep görmeye başlayan Kıbrıs Türk gayrimenkul sektörü geçen yıl yarışmada 13 projeyle yer aldı ve Girne’ye iz bırakan Kıbrıs Development’ın eseri Premium Proje seçildi. Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Gürcan Korkmaz’ın sunumuyla başlayan Kıbrıs özel resepsiyonunda ilk konuşmayı SotCA yarışmasının proje ortağı Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş yaptı. Ecemiş, gayrimenkul sektörünün Türkiye ve yurtdışında çok önemli projelere imza attığına dikkat çekerek, yarışmanın sektör içinde büyük bir rekabet yarattığını, yenilenen gelişen ve her yıl daha iyiye giden projelere olanak sağladığını belirtti. Türkiye ve yurtdışında 27 yıldır sektör içinde olduklarını, KKTC’de ise, 15 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Ercan Ecemiş, SotCA’nın projeyi ortağı olma nedenlerini şöyle anlattı:

Sotca’ya Kıbrıs yıldızları geliyor


“Sign of the City Awards projesi içinde Lineadecor olarak varız, çünkü gayrimenkul sektörü içinde biz de yer alıyoruz ve sektörde kaliteyi öne çıkartan prestijli bir etkinlik olması nedeniyle içinde yer alıyoruz. Mutfak üretimi yapıyoruz, ürün ve tasarımlarımız gayrimenkul sektörünün insana doğrudan dokunan vazgeçilmez bir parçası. SotCA, sektöre prestij ve rekabet katıyor, gayrimenkul sektörüne gönül borcumuz da var.


‘PRESTİJLİ PROJELER DE VAR’

Mutfak gerçekten zor bir iştir, hem görsel bir üstünlük taşımalı hem de fonksiyonel olmalıdır. Mutfak mobilya gibi değildir, beğenmediğiniz zaman kolayca değiştiremezsiniz, bir defa mutfağı yapmışsınızdır. Mutfak özel bir tasarımdır, bir başkası tarafından kullanılamaz. Bir projeyi geliştirirken mutlaka çok değişik farklı detayları olabilir, ama mutfak su, buhar, ıslak buhar ve elektriğin bulunduğu bir ortamdır ve tasarımı çok önemlidir. Mutfakta, cam, çelik, alüminyum, ahşap kaplama tiner, boya gibi çok malzeme var. Sektörün önemli bir unsuruyuz ve değerli girişimcilere hizmet etmekten de mutluyuz. Kıbrıs gayrimenkul sektörü de büyük gelecek vaat ediyor.”

SotCA yarışması jüri eş başkanı World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Suha Özkan, Türkiye’de gayrimenkul tanımının çok yanlış anlaşıldığına ve değerli bir yerde, değerli bir yapının satılarak para kazanılan bir sektör olarak algılandığına dikkat çekti. Özkan, “Oysa öyle değil. Gayrimenkul dediğimiz olay şehirlerimizin ve yer yer kırsal alanların bile en önemli değerleri çevresini oluşturan her şeydir. Kul yapılı olan her şey gayrimenkuldür. Bunu bir tarafa koymak gerekiyor” dedi.

Sotca’ya Kıbrıs yıldızları geliyor


Haberin Devamı

MUNYAR: SANAYİ Mİ GAYRİMENKUL MÜ?

SotCA Kıbrıs’a özel resepsiyona katılan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ise, yüzlerce alt sektöre katma değer sağlayan gayrimenkul sektörünün ekonomideki önemine dikkat çekti. Munyar, bir grup iş insanı ve siyasetçiyle 2 gün önce yaşadığı, gayrimenkul sektörüyle ilgili anısını şöyle anlattı: “Özel ve dar bir grubun yer aldığı iki gün önceki bir toplantıda bir iş insanı, ‘Türkiye hükümeti, taşa toprağa, inşaata yatırıma destek yerine sanayiye destek verse daha iyi olacak’ dedi. Hemen araya girdim, ‘Beyefendi siz duvardan duvara halı üretiyor ve bu inşaatlara ürün satıyorsunuz. Sanayiye tabii ki destek sağlamak lazım, ancak gayrimenkul sektörü aynı zamanda sizin gibi yüzlerce alt sektörü destekliyor’ cevabını verdim. Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş’in, ‘Neden SotCA projesini destekliyorum’ açıklamasıyla da doğrudan bağlantılı bir anı. Kıbrıs’ta da gayrimenkul sektöründen çok önemli atılımlar yaşanıyor ve sürekli ileri gidiyor. SotCA yarışmasını, Hürriyet olarak, ‘Marifet iltifata tabidir’ düşüncesiyle başlattık ve devam ettireceğiz,”

Sotca’ya Kıbrıs yıldızları geliyor


Haberin Devamı

KORKMAZ: BİR YILA YAYILAN ETKİNLİK

SotCA yarışması hakkında bilgi veren Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, yarışmanın yılda bir defa ödül verilerek kapatılan bir proje olmadığını, bütün bir yıla yayılan etkinlikler zincirini kapsadığını söyledi. Korkmaz, 6 Kasım’da yapılacak ödül törenine yarışmaya son 3 yıldır büyük destek veren Emlak Konut’un eski Başkanı, günümüzün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılmasını beklediklerini kaydetti.

Yarışmanın Türkiye ayağına başvuruların kapandığını KKTC’den başvuruların ise, 20 Eylül’e kadar devam edeceğini belirten Korkmaz, “Proje ortağımız Lineadecor, Platin sponsorumuz ise, Schindler asansör. Sign of the City sadece yılın bir günü ödül vererek kapattığımız bir proje değil. Bütün yıl hem başvuruları topladığımız hem haberlerini yaptığımız ve aynı zamanda bir yıla yayılan etkinlikler zincirinden oluşuyor. Sign of the City çatısı altında gelişen bölgeler projeleri yapıyoruz. İstanbul’da ilçeler, Türkiye’de çapında ise, şehir bazlı yerel yönetimlerle bir araya gelerek, yaşanmış ve gelecekte yaşanabilecek sorunları ele alıyoruz. Hürriyet gibi güçlü bir markayla, dijitali de içeren Hürriyet Dünyası’yla gelişen bölgeleri okuyucularımıza tanıtıyor ve öne çıkartıyoruz. Yerellerin sıkıntılarını da gündeme getiriyoruz. SotCA yarışmasında Türkiye başvurularını kapattık ancak Kıbrıs’tan başvuru almaya devam ediyoruz. Bu yıl 150 projenin yarışmaya başvurmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 AŞAMADA ZORLU YARIŞ

Sign of The City Awards (SotCA) yarışması proje ve eserlerin yer aldığı 3 aşamalı zorlu bir yarış.

Yarışmanın stratejik ortağı EY Türkiye, 6 kategori ve 25 alanda yapılan başvuruların kriterlere uygun olup olmadığını teknik elemeyle belirliyor. Ve ardından yarış başlıyor.

Birinci aşamada, sektörlerinde uzman akademisyenlerden oluşan jüri, ilk değerlendirmesini yapıyor ve her kategoriden seçilen 5 proje finale kalıyor.

İkinci aşamada finale projeler jürinin belirleyeceği sorulara cevapları içeren 3’er dakikalık sunum hazırlıyor. Sunumun ardından proje yetkilisine 5 dakika online yüz yüze görüşmeyle projelerini tanıtmalarına imkan veriliyor.

Jüri son aşamada, her kategoriden bir projeyi yılın Sign of the City ilan ediyor.

BAKMADAN GEÇME!