Makyajlı Nissan Qashqai kameralara yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Makyajlı Nissan Qashqai kameralara yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 09:36

Nissan Qashqai, muhtemel tasarım değişiklikleri ile kameralara yakalandı.

Haberin Devamı

İkinci jenerasyon Qashqai, 2013 yılının sonundan beridir Avrupa ve Türkiye pazarlarında satılıyor - yani Nissan'ın modeli makyajlama zamanı geldi. İspanya'da objektiflere yakalanan prototipe uygulanan yoğun kamuflaja bakılırsa aracın ön ve arka bölümünün yeni görünümlere kavuşacağını söyleyebiliriz. Japon üretici, yan ayna kapaklarını ve alaşım jantları bile gizlemiş.

Nissan Premium konseptleri

Kamuflaj dolayısıyla şu noktada kesin konuşamıyoruz fakat Nissan'ın, kompakt crossover modeline uygulayacağı makyajda 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Qashqai Premium konseptini temel alacağına inanıyoruz. Aslına bakarsanız kamuflajın altındaki jant tasarımı İsviçre'de tanıtılan araçta görülene oldukça benziyor. Sis farlarının şekli ve konumu da konsepte benzeyen bir diğer detay. Nissan, makyaj operasyonuyla ayna kapaklarını da elden geçirecek.

Haberin Devamı

Casus fotoğraflarında gördüğünüz üzere test sürücüsü yalnız değil. Qashqai prototipini kullanan kişiye, teknik adı insan biçiminde test cihazı (ATD) olan bir "manken" eşlik ediyor. Arka bölümde de en azından bir tane ATD görülüyor. Bu cihazların amacı, insan vücudunun ağırlığını ve boyutlarını temsil etmek.

Â
Nissan Premium konseptleri
 
Casus fotoğraflarında kabini göremiyoruz ancak Japon üretici, yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz Premium Concept versiyonunda kullandığı Napa deri gibi lüks malzemeleri üretim modeline taşıyarak Qashqai'ı daha ateşli hâle getirebilir. Qashqai Premium'un tasarım şefi olan Darryl Scriven, konseptin üretime uygun olarak hazırlandığını söylemişti. Makyaj ile daha büyük alaşım jantlar ve mat siyah renk de Qashqai'ın sunduğu özellikler arasına girebilir. Tabii bahsettiğimiz tüm bu donanımlar, model yelpazesinin tepesine yerleşecek olan daha lüks bir versiyona özel olacaktır.

Nissan Premium konseptleri

Qashqai'ın Avrupa versiyonu güncelleme geçirmeye hazırlanıyor ve yeni versiyon, "Rogue Sport" adı altında ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nde satılacak. Kanada'ya da ilk kez adım atacak olan C segmenti crossover'ın adı orada da Qashqai olarak anılacak.

Makyajlı Qashqai'ın mart ayının başında Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkma ihtimali son derece yüksek ancak Nissan biraz daha bekleyerek lansmanı eylül ayında kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirebilir.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!