Manisalı ‘ABC’ 40 ülkeye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Manisalı ‘ABC’ 40 ülkeye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 02:04

Son yıllarda tasarım alanında yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken Türk mobilya üreticileri, bu sektörde ‘Made In Turkey’ algısını tüm dünyaya yaymayı başardı. Bugün 40 ülkeye ihracat yapan ABC Mobilya bu markalardan biri. CEO’su Burhan Gül, “Şirketimiz Malatyalı Taşkıran ailesi tarafından kuruldu. Bugün Avustralya’dan İran’a birçok ülkeye ürün satıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRK girişimcilerin mobilya sektöründeki başarısı her geçen gün artıyor. Bu alanda tasarım ağırlıklı ürünlerle öne çıkan girişimciler, yurtdışında da hızlı bir büyüme yakaladı. Malatyalı Taşkıran ailesi tarafından Manisa’da kurulan ABC Mobilya, bugün Hollanda’dan Almanya’ya, Umman’dan Irak’a kadar 40 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Şirketin cirosunun 150 milyon lirayı aştığını anlatan ABC Mobilya CEO’su Burhan Gül, “Bu yıl ciroda hızlı bir büyüme bekliyoruz. Tasarım ağırlıklı ürünlerle yurtdışında mobilya sektöründe ses getiren bir marka olduk. Bunu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

500 ÇALIŞANI BULUNUYOR

Sektörde küresel bir oyuncu olmak için çalıştıklarını anlatan Burhan Gül, şirketin kuruluşunu ve büyümesini şöyle anlattı: “ABC Mobilya 50 yıla yakın bir ticari geçmişe sahip olan Taşkıran ailesi tarafından faaliyete başladı. Ailenin babası Mustafa Taşkıran aslen Malatya Darende’li olup, hayatını kazanmak amacıyla çok uzun yıllar önce Manisa’ya göç etmiş ve bu bölgede sıfırdan başlayarak son derece zorlu koşullarda, farklı iş kolunda çalıştı. Aile hem perakendecilik, hem toptancılık tecrübelerini edinirken en son mobilya yatırımıyla öne çıktı. ABC Mobilya bir evin ihtiyaç duyabileceği her türlü mobilyayı yani yatak odası, yemek odası takımları, koltuk takımı ve oturma grupları ve yatak baza başlık gibi ürünleri tek çatı altında ve tam entegre bir tesiste üretmekte. Üretim tesisimiz Manisa’da bulunmakta olup 80 bin metrekare kapalı alana sahip tam entegre bir üretim tesisidir. Şu an 500’ün üzerinde bir çalışana sahibiz.

Haberin Devamı

45 BİN ÇEŞİT MODEL

Şirketin cirosu 150 milyon lirayı buldu. 2018’de daha hızlı bir büyüme bekleniyor. Şu an 40 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2018 yılı ihracat hedefimiz 10 milyon dolar. Şu an Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere, Polonya, Avusturya, Romanya, Macaristan, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, İsrail, Libya, Fas, Gine, Liberya, Umman, BAE, Azerbeycan, Irak, İran, Avustralya ihracat yaptığımız bazı ülkeler. ABC Mobilya olarak oturma grupları ve koltuk takımları üretiminde yaklaşık 45 bin adet renk ve model kombinasyonu oluşturabilen, tek bir adet ürünü dahi bu çeşitliliğin içerisinde üretip, proses içerisinde takip edebilecek bir esnek üretim yapısına sahibiz.”

Haberin Devamı

ABC Mobilya’nın Türkiye genelinde 150’nin üzerinde konsept showroom bayiliği bulunduğunu söyleyen Burhan Gül, “Satış noktalarımızın sayısını 300’e çıkaracağız. Tüketiciyle daha yakın temasta olacağız. Bu yıl Türkiye genelinde yapacağımız organizasyonla satış ağımızı yaygınlaştırıyoruz. KKTC’de de showroom açarak oradaki tükeciye ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

 

SEKTÖRDE 200 BİN  ÇALIŞAN BULUNUYOR

TÜRKİYE mobilya pazarının 10 milyar doların üzerine çıktığını dile getiren Burhan Gül, “Bunun yaklaşık 3 milyar dolarlık kısmını ihraç etmeyi başaran bir ülke konumundayız. Mobilya sektörü 2 farklı üretici kategorisinden oluşmakta. Birinci grupta teknolojiyi kullanarak çağdaş üretim anlayışıyla dünya standartlarında üretim yapan tesisler ve ikinci grupta ise merdiven altı olarak adlandırılan küçük atölye tipi işletmeler yer almakta. Türkiye’de yaklaşık 30 bin mobilya üreticisi bulunmakla birlikte 200 bin çalışana ulaşıldı. Sektör Türkiye’de her yıl hızlı bir büyüme sergiliyor.”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!