Macaristan’daki ticaret fırsatlarını İZTO üyelerine anlattı

Güncelleme Tarihi:

Macaristan’daki ticaret fırsatlarını İZTO üyelerine anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 12:44

Macaristan, Türkiye ve Yunanistan’da bulunan 7 ofisle faaliyetlerini sürdüren ALX Hungary, İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine Macaristan’daki ticaret potansiyeli ve Macaristan’dan ithalat yapmak isteyen firmalara verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası (İZTO), ALX Hungary işbirliğinde “Macaristan Fırsatlar Ülkesi” Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler masaya yatırılırken, Macaristan’ın yatırımcılara sunduğu devlet destekleri, düşük vergiler ve gelişmiş altyapısı hakkında bilgi verildi. Ayrıca ALX Hungary’nin Türk iş insanlarına sunduğu hizmetler de tanıtıldı.

ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas, Türkiye, Macaristan ve Yunanistan’da ofisle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Bu çerçevede bulunduğumuz ülkelerde Macaristan’ın nitelikli ürün ve hizmetlerini ithal etmek isteyen iş insanlarını bir araya getirmek için Macar firmalar adına fuarlara katılarak ürün ve hizmetleri tanıtıyoruz. Yaptığımız araştırmalarla Türkiye’den gelen ürün ve hizmet taleplerini Macaristan’dan sağlayabilmek üzere doğru üretici firmaların bulunmasını sağlıyoruz. Macar firmalarının yerel iş dünyasını daha iyi tanımaları, ürünlerini daha rahat pazarlayabilmeleri için fuarlarda Macaristan ülke standları açıyoruz. Bahsettiğimiz temel görevlerimize ek olarak, Macaristan’daki uzun vadeli iş tecrübemiz sayesinde, Macaristan'a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara bilgi desteği sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı İhracattan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı İstvan Joo ise Macaristan'da mükemmel imkanlar olduğunu hatırlatarak, “AB'nin doğuya açılan, Balkanlara giriş kapısıyız. Macaristan'da güçlü ekonomi ile yatırım için çok uygun bir iş ortamı geliştirildi” dedi.

Macar Eximbank Türkiye Baş Temsilcisi Arda Tugay da İZTO üyelerine Macaristan ile ithalat-ihracat faaliyetlerinin desteklenmesi, yatırım ilişkileri konusunda gerekli finansmanın sağlanması gibi konularda bilgilendirici bir sunum yaptı. Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ticari ataşesi Zsofia Kakas ise Macaristan yatırım fırsatları ve teşvikleri hakkında bilgiler verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!