Almanya'dan peş peşe Türkiye hamleleri

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan peş peşe Türkiye hamleleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2018 20:45

ALMANYA, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik Hermes kredi ve yatırım garantilerini sınırlandırma yaptırımını kaldırdı, seyahat uyarısını da yumuşattı.

Haberin Devamı

Geçen yıl, Alman vatandaşı Peter Steudner’in tutuklanması üzerine Almanya, Hermes kredilerine 1.5 milyar Euro sınırlaması getirmişti.

Önceki gün Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Hermes kredilerine yönelik kısıtlamaları kaldırdığını bildirdi.

Öte yandan Almanya’nın Türkiye’de iş yapan Alman şirketlerine yönelik Hermes kredilerinin geçen yıl bir önceki yıla göre üçte bir oranında artarak 1.4 milyar Euro olduğu belirtildi. Bu durum Almanya’nın Hermes yaptırımının olumsuz bir etkisinin olmadığını gösteriyor.

Bakanlık bir yıl önce bazı Alman vatandaşlarının gözaltına alınması üzerine Türkiye’nin her yerinde Alman vatandaşlarının gözaltına alınma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekerek, ‘Türkiye’ye gitmeyin uyarısında’ bulunmuştu.

Alman Dışişleri Bakanlığı OHAL’in kalkması üzerine gitmeyin uyarısını kaldırdı. Ama bakanlığın seyahat tavsiyesinde halen ‘yüksek bir gözaltı riski’ bulunduğuna işaret edildi, “Türkiye’nin her yerinde gözaltılar hesaba katılmalı” cümlesi tavsiyeden kalktı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!