• GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR ARENA
  • VİDEO
  • SEYAHAT
  • KELEBEK
  • YAZARLAR
  • SON DAKİKA
  • EKONOMİ HABERLERİ

    Marmara’da 4 kol birden kırılırsa 7.8 büyüklüğünde deprem olur

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara’daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu belirterek, “Yaklaşık 50 kilometre boyu olan Tekirdağ segmenti tek başına kırılırsa; 7- 7.1 büyüklüğünde deprem üretebilir. Ama 2 parça aynı anda kırılırsa o zaman 7.4 büyüklüğünde bir deprem karşımıza çıkar. 3 segmentin kırılması durumunda 7.6’lık bir depremle karşılaşabiliriz. Çok yakın bir ihtimal değil ama Ganos Fayı da onunla kırılırsa, 4 kol birden kırılırsa; o zaman depremin 7.8 büyüklüğüne kadar ulaşması mümkün” dedi.

    Telefoncuların otomobil savaşı... Milyarlarca dolar harcıyorlar ancak bir türlü satamıyorlar

    Elektrikli araç çağı ile birlikte otomobil savaşlarına katılan akıllı telefon üreticilerinin sayısı artıyor. Apple, Sony, Huawei, Xiaomi gibi devler elektrikli otomobil projelerine milyarlarca dolar yatırarak büyük pastadan pay kapmaya çalışıyor. Apple 10 milyar dolarını çöpe atsa da Çinli Xiaomi’nin SU7’si pazarda bir dönüm noktası olabilir. Otomotiv sektörü uzmanları ise “Kendi ülkelerinde başarılı olabilirler ama Türkiye dahil farklı ülkelerde işleri çok zor” diyor.

    Bakan Özhaseki: Son 5 senedir 'algı belediyeciliği' anlayışı çıktı

    Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği Karasurları Millet Bahçesi'nin 2. Etabı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Özhaseki, “Son 5 senedir yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı, o da algı belediyeciliği. Yapmadığı halde yapmış gibi göstermek, birilerinin emeğinin üstüne yatmak veyahut da sosyal medyacılara trilyonlar verip ‘Beni parlatın ben çok büyük bir adamım, buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor demek’ Ne yazık ki bu dönemde bu başladı” dedi.

    Yedi aylık düşüş sona erdi şubatta fiyatlar yeniden yükselişe geçti... İkinci elde ibre yeniden yukarı

    İkinci el araç fiyatlarında yaklaşık yedi aydır süren düşüş serisi sona erdi. Yüzde 25’i bulan gerileme bu yılın ocak ayında duraksarken şubat itibarıyla fiyatlarda yüzde 3 artış yaşandı. Uzmanlar, yedi ay süren fiyat düşüşünü ‘normale dönüş dönemi’ olarak nitelerken, ‘al-sat’çıların piyasadan çekilmeye başladığı Haziran 2023’ten bu yana ilan platformundaki ilan sayısının yüzde 54 artarak 550 bin adetten 850 bin adede çıktığını söyledi. Trendler ise ikinci elde fiyat ibresinin yukarı yönlü devam edeceğine işaret ediyor.