MEB ehliyet sınav sonuçlarının tarihini mi değiştirdi? Sonuçlar bugün açıklanır mı?

Güncelleme Tarihi:

MEB ehliyet sınav sonuçlarının tarihini mi değiştirdi Sonuçlar bugün açıklanır mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 21:51

Ehliyet sınav sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 iş takviminde belirtilen tarihte açıklanmaması farklı soruları gündeme getirdi. Ehliyet sınavı sorularına yanıt bulmaya çalışan sürücü adayları, sosyal medya üzerinden yetkililere ulaşmaya çalışıyor. Peki MEB ehliyet sınav sonuçlarının tarihini mi değiştirdi? Sonuçlar bugün açıklanır mı?

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçlarının dün açıklanması beklenirken, MEB'den konu hakkında herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. 7 Ekim'de ehliyet sınavına giren adaylar şimdi merakla sonuçlarını bekliyorlar. Gün içinde ehliyet sınav sonuçlarının açıklanması beklenirken henüz saat kaçta açıklanacağı hakkında bir duyuru yapılmadı.

Ehliyet sınavı sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. 7 Ekim’de ehliyet sınavına giren adaylar merakla sınav sonuçlarını bekliyorlar. MEB'in yayınlandığı takvimde 2017 ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih bugün olarak işaret ediliyor.  Adaylar T.C. kimlik numaraları ile birlikte meb.gov.tr üzerinden ehliyet sonuçlarına ulaşabilecekler. 

SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Bir önceki ehliyet sınavı MTSAS-3 , 29 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşmiş, sonuçlar ise 10 Ağustos’ta önce sms yoluyla bildirilmiş, ardından ODSGM ve MEB resmi sayfası üzerinden duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden 7 Ekim tarihli sonuçlarıyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı ancak adaylar sınavların açıklanıp açıklanmadığına yönelik sorularını bağlı bulundukları sürücü kurslarına yöneltebilirler.

Haberin Devamı

MEB ehliyet sınav sonuçlarının tarihini mi değiştirdi Sonuçlar bugün açıklanır mı

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen tarihe göre açıklanmamasıyla birlikte sosyal medyadan sürücü adayları MEB'e tepki gösterdi. İşte sosyal medyadan gelen tepkiler.

Ezgi 🥀‏ @ezgiozdemiir
bir ehliyet sınavı sonucu açıklamak bu kadar zor olmamalı

Fatih Kaz‏ @KazFatih
sayın bakanım bu #meb #ehliyet sonuclarını bugün acıklayacaktı saat kac oldu ne bir acıklama ne bir sonuc binlerce insn madurrr #ismetyılmaz

FatmaNur @fatmanurrkrdm
Bu ehliyet sınavının sonucu beni öldürücek vallahi

Büşra Çamkerten‏ @Bsracmkrtn
Alt tarafı ehliyet sınavı sonuçlarını açıklıcaksınız üniversitesi sınavını değil #Ehliyetsonuçları

Melike‏ @1Meloos
bizim sonuçlar bugün yalan oldu #ehliyetsınavsonuçları

Pelinsu Özçelik‏ @Turuncu04
#Bilmekİsterim Ehliyet sınav sonuçları bugun açıklanacaktı . Neden hala açıklanmadı acaba?

Haberin Devamı

Jewel Child‏ @SametEKENTOK
@tcmeb bir kuple ehliyet sonuçlarından alabilirmiyiz? olay üni sınavına döndü üniversite degil bu ehliyet sınav sonucları

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

2017 SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

Önümüzdeki ehliyet sınavı 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz ehliyet sınavında başarısız olanlar şanslarını önümüzdeki sınavda deneyecek.

SINAVIN GEÇERSİZ OLMA NEDENLERİ

Haberin Devamı

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

Haberin Devamı

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET SINAVINDA UYGULAMA DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi. Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı.

 

Haberin Devamı

YANDAN GEÇEN ARABALARA İZİN VERMEK GEREKİYOR

Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor.

En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak "stop" ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!