Uzmanlar, özel eğitim için buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar, özel eğitim için buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 11:47

Özel eğitimcilerin, çocuk gelişim uzmanlarının, psikologların, nörologların ve daha birçok alandaki uzmanın bir araya geleceği  '1. Uluslararası Uygulamalı Davranış Analizi Konferansı', 22-23 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek. Konferansta, Türkiye'de otizm alanındaki uygulamalar A'dan Z'ye ele alınacak.

Haberin Devamı

 

Uzmanlar, nörogelişimsel bozukluklar arasında otizmin görülme sıklığı açısından hızla arttığını belirtiyor. Uygulamalı Davranış Analizi (ABA/UDA) ise bu konuda dikkat çeken bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu alandaki çalışmaların ele alınacağı '1. Uluslararası Uygulamalı Davranış Analizi Konferansı Türkiye (UDAKOT)', Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından, Algı Özel Eğitim Kurumları, Serenas Group ve Haliç Kongre Merkezi işbirliğiyle 22-23 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek. İki gün boyunca uluslararası ve ulusal düzeyde tanınmış, alanında uzmanlaşmış bilim insanının katılımıyla yapılacak etkinlikte, Türkiye'de otizm alanındaki uygulamalar A'dan Z'ye ele alınacak. Uygulamalı davranış analizine dair en güncel yaklaşım ve uygulamaların paylaşılacağı ve tartışılacağı konferans, özel eğitimcilerin, çocuk gelişim uzmanlarının, okul öncesi öğretmenlerin, psikologların, rehber öğretmenlerin, nörologların, psikiyatristlerin, beslenme uzmanlarının, metabolizma doktorlarının ve ailelerin katılımını hedefliyor.

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ YER ALIYOR

Konferansta yurtdışından önemli isimler yer alacak. Amerika'dan ve Kanada'dan katılacak BCBA uzmanları Nicky Nükte Altıkulaç, Lina Slim, Ling LyTan, Deirdre Muldoon ve Pelin Eraktan yurtdışı uygulamalar hakkında sunum yapacak. Autism Speaks'ten Mike Wasmer, Davranış Analisti Sertifikasyon Kurulu'ndan bir BACB de konuşmacı olarak yer alacak. Prof. Dr. Nahit Motavalli Mukaddes, Prof. Dr. Mehmet Barış Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Elif Tekin İftar, Koç Üniversitesi'nden Uzm. Psikiyatrist Dr. Tuba Mutluer ve Algı Aba Terapi Merkezi'nden uzmanların da konuşmacı olarak yer alacağı konferans hakkında detaylı bilgiler www.abakonferas.org ve www.abaconference.org sitelerinden edinilebilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!