Üniversiteli olmak için son şans

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli olmak için son şans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 23:41

YKS’nin ardından herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için ikinci şans, ek yerleştirme tercihleri bugün sona eriyor. Adaylar boş kalan kontenjanlar için 24 tercih yapabiliyor. Eğitim uzmanı Salim Ünsal’ın analizlerine göre, devlet üniversitelerinde tıp, diş hekimliği ve hukuk gibi gözde programlar büyük oranda doldu ama vakıflarda şans var.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylara verilen ikinci şans, ek yerleştirme tercihleri bugün sona eriyor. Adaylar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini yapabiliyor. Ek yerleştirme ücreti ise 15 TL.

Yerleştirmelerin ardından üniversitelerde boş kontenjanlar kaldı. Bir yükseköğretim programına yerleşip kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayı daha da arttı. 3-7 Eylül’de tamamlanan üniversite kayıtlarının ardından lisansta 141 bin 41, ön lisansta 139 bin 68 kontenjan dolmadı. Bir programa yerleşmesine rağmen kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı ise 99 bin 749 oldu. Buna göre ek yerleştirmede adayları 280 bin 109 boş kontenjan bekliyor. Eğitim uzmanı Salim Ünsal’ın analizlerine göre, devlet üniversitelerinde tıp, diş hekimliği ve hukuk gibi gözde programlar büyük oranda dolarken, vakıflarda şans var. Özellikle inşaat, makine ile elektrik- elekronik mühendisliğinde devlet üniversitelerinde dikkat çeken boşluklar yer alıyor. Adayların 24 tercih hakkı bulunuyor.

Üniversiteli olmak için son şans

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!