İngiltere’nin ‘okul üzümü’ İzmir’den

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin ‘okul üzümü’ İzmir’den
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 11:48

İlköğretim çağındaki çocukların beslenme çantaları için 14 gramlık ambalajlarda üretilen organik kuru üzümlere İngiltere pazarından gelen talep artıyor. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Işık, “İngiltere’de tam gün eğitim olması nedeniyle ebeveynler ilkokula giden çocuklarının beslenme çantalarına her gün mutlaka organik kuru meyve koyuyor. Bu yıl 1.500 ton üzümü sadece okulda tüketilmek üzere ihraç edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ege ovalarından İngiltere’ye organik ‘okul üzümü’ ihracatı hızla artıyor. İngiltere’de ilköğretim çağındaki çocukların beslenme çantaları için 14 gramlık ambalajlarda hazırlanan çekirdeksiz kuru üzümlerin, İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki organik kuru meyve işleme tesislerinden sevkiyatına başlandı. Avrupa ülkelerine organik tarım ürünleri ihracatı yapan Işık Tarım’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık, Avrupa’dan organik ürün talebinin hızla arttığını belirtti.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL AMBALAJ
Türkiye’den 80 bin tona yakın kuru üzüm gönderilen İngiltere’ye buradaki çocukların tüketimi için özel ambalajlar hazırladıklarını belirten Işık, şöyle konuştu:
“İngiltere’de tam gün eğitim olması nedeniyle ebeveynler ilkokula giden çocuklarının beslenme çantalarına süt, ekmek ve meyve koymak durumunda. Çantada taşımaya daha uygun olması nedeniyle kuru meyveler daha çok tercih görüyor. Okula giden çocuğun çantasında mutlaka kuru meyve oluyor. Kuru üzümün yanında elma, incir, kayısı kurularının da karışımları oluyor. Bu ülkeye gönderilen organik kuru üzümün yüzde 25-30’u marketlerde küçük ambalajlarla satışa sunuluyor. Bunun da en az yüzde 10’u çocuklar için. Bu yıl da 1.500 tona yakın ürünü sadece okulda tüketilmek üzere ihraç edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!