Ankara’da ‘Bilim Ateşi’ yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da ‘Bilim Ateşi’ yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 14:56

Ankara Üniversitesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılını coşkulu bir törenle açtı. Yeni kaydolan binlerce öğrenci, bilim ateşini yakıp Anıtkabir’i ziyareti ederek üniversite hayatına başladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin geleneksel olarak düzenlediğini eğitim öğretim yılı açılış töreni Tandoğan Rekreasyon Alanı’nda başladı. '2018-2019 Eğitim, Öğretim Yılı Uyum Programı' çerçevesinde gerçekleşen açılış töreninde binlerce öğrenci ve yönetim kadrosu hazır bulundu. Açılış töreninde öğrencilere seslenen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, öğrencilerin zorlu bir sınav aşamasından geçip yüz binleri eleyerek Ankara Üniversitesi’ne geldiğini ifade etti.

İŞARET DİLİ KULLANILDI
Ankara Üniversitesi öğrencilerinin eleştirel düşünceye sahip olduğunu, farklılıklara saygı gösterdiğini, şiddetsiz ve hakaretsiz tartışabildiğini söyleyen Erkan İbiş, “Tüm bunlar sizlerin özelliği olacak” diye konuştu. Törende geçen yıl ilk kez uygulanan konuşmaların işaret diliyle tercüme edilmesi yine gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından yeni kayıt yaptıran ve mezun bir öğrenci ile birlikte Rektör İbiş tarafından alandaki ‘Bilim Ateşi’ yakıldı.

Haberin Devamı

ANITKABİR ZİYARET EDİLDİ
Yakılan ateşin ardından Ankara Üniversitesi öğretim görevlileri ile üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler birlikte Rektörlük Kampüsü’nden Anıtkabir’e yürüdü. Binlerce öğrenci ile birlikte Mozolenin önünde gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Rektör Erkan İbiş Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Rektör imzasında özetle şu ifadelere yer verdi:
“Emir ve direktiflerinizle kurulan Ankara Üniversitesi’ne yeni kaydolan 8500 öğrencimizle 2018-2019 akademik yılının başlangıcında, her yıl olduğu gibi bu yıl da huzurunuza gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Misyonunu Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti, demokrasi ve çağdaşlıkla özdeşleştirmiş Ankara Üniversitesi, öğrencilerine bu yolda her türlü bilgi ve beceriyi kazanmaları için destek olacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!