Ebu Kemal rejime geçti

Güncelleme Tarihi:

Ebu Kemal rejime geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 23:41

Suriye ordusu ve müttefikleri, Irak sınırı yakınlarındaki Ebu Kemal’i dün terör örgütü DEAŞ’ın elinden yeniden geri aldı.

Haberin Devamı

Ebu Kemal, son haftalarda Suriye ordusu ile DEAŞ arasında birkaç kez el değiştirdi. Bu ay başında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçler, Ebu Kemal’i geri aldıklarını açıklamıştı. Bu operasyonda Suriye ordusuna, Lübnan merkezli Şii örgüt Hizbullah ve Irak’tan gelen Şii milis grup Haşdi Şabi güçleri de destek vermişti. Böylece Irak ordusuyla birlikte DEAŞ’a karşı savaşan Haşdi Şabi ilk kez Suriye’ye de geçmiş olmuştu. Ancak bir hafta sonra DEAŞ karşı bir saldırıyla tekrar kente hakim oldu. Suriye ordusu, dün kenti yeniden tamamen geri aldığını açıkladı. Suriye güçleri, DEAŞ’ın kentte bıraktığı mayınları ve patlayıcıları tespit etme ve imha etme işine girişti.

İRANLI KOMUTAN ÖLDÜ

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani’nin yardımcısı olduğu iddia edilen Hayrullah Samadi’nin Suriye’deki çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi. İran medyasında yer alan haberlere göre, Samadi, Ebu Kemal’deki çatışmalarda öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!