Yeraltında sığınaklar kazıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yeraltında sığınaklar kazıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 01:28

Suriye'nin İdlib vilayesinde çözüm için dün Türkiye ve Rusya bir araya gelirken bir yandan da muhaliflerin denetimindeki bölgede sivil halkın olası bir saldırıya karşı hazırlıkları devam ediyor.

Haberin Devamı

Fransız AFP ajansının haberine göre İdlib’te çok sayıda aile, rejim ve Rus bombardımanından korunmak için yeraltı sığınakları hazırladı. Kafr Ain ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Abdulmonem Sheikh Jassem adlı eski kamyon şoförü, “10 gün kadar önce yeni bir bombardıman ihtimaline karşı yeraltı sığınağını kazmaya, donatmaya ve genişletmeye başladık” dedi. Jassem sağlık sorunlarından ötürü bu işler için bir işçi tuttuklarını da ekledi.

Dört kızı ve iki oğlu olduğunu söyleyen Jassem, “Burayı genişletiyoruz, boyayacağız, girişe de merdiven de koyacağız böylece kolayca inip çıkılabilecek” dedi. İki yıl önce Jassem ve ailesi aynı sığınağı rejime ait bir helikopterin saldırısından kaçmak için kullanmış. Vilayetin Hobeit kentinde AFP’ye konuşan Abu Mohammad de amcası ve kuzenleri ile birlikte kendi yaptıkları sığınağa yerleştiklerini söyledi. Bu sığınağı Suriye iç savaşının ilk yıllarında inşa etmişler.

Haberin Devamı

Bir süredir dünyanın gözünün çevrildiği İdlib’de 3 milyon kadar insan yaşıyor.

Yeraltında sığınaklar kazıyorlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!