Trump’ın yargıç adayına cinsel taciz suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın yargıç adayına cinsel taciz suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 23:42

ABD Başkanı Donald Trump’ın Anayasa Mahkemesi için aday gösterdiği Breet Kavanaugh’ın (53) adaylık süreci, hakkındaki taciz suçlamaları nedeniyle askıya alındı.

Haberin Devamı

Washington Post gazetesine konuşan Christine Blasey Ford isimli kadın, Maryland’da 1980’lerde lise öğrencisi olduğu dönemde Kavanaugh’un kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Şu anda 51 yaşında olan psikolog Ford, konuyla ilgili Demokrat Kongre üyesi Anna Eshoo’ya bir mektup gönderdiğini ancak o dönem olayın gizli kalmasını talep ettiğini aktardı.

OLAYI DETAYLI ANLATTI

AP haber ajansına konuşan kadının avukatı ise Ford’un Kongre’nin önüne çıkarak yaşadığı trajik hikâyeyi kamuoyu önünde anlatmaya hazır olduğunu söyledi. Ford sözkonusu olayın kendisi 15, Kavanaugh ise 17 yaşındayken yaşandığını iddia ediyor. Buna göre Maryland’de bir parti sonrasında alkollü olan Kavanaugh bir arkadaşıyla genç kızın odasına girerek kıyafetlerini çıkarmaya çalıştı. Genç kız bağırmaya çalıştığında Kavanaugh eliyle ağzını kapattı. Ford saldırganın elinden zor kurtuldu. Ford 2012’de saldırıyla ilgili terapi gördüğünde kayıtlara olay ‘tecavüz girişimi’ olarak geçti.

AŞIRI MUHAFAZAKÂR ADAY

Haberin Devamı

Breet Kavanaugh ise hakkındaki suçlamaları reddediyor. Kavanaugh, dün Senato önünde soruları yanıtlamaya hazır olduğunu belirtti. Kavanaugh’ın adaylığının onaylanması halinde Anayasa Mahkemesi’nin daha sağa kayması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!