Son dakika... Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahıl koridoru' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 14:41

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, tahıl krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ve Putin ile görüşecek' dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl krizi ile ilgili yeni açıklamalara imza attı.

'BM ile süreci takip ediyoruz' diyen Çavuşoğlu, engellerin kaldırılması için somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

'Bir Türkiye olarak çabalarımızı sürdüreceğiz' diyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna lideri Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, 'Şu anda yüklü gemilerde sorun yok. Tahıl sevkiyatının devam etmesi için sorunların aşılması lazım' ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması konusunda açıklamalarda bulunmuş ve anlaşmanın gereği olarak Rus tahılını ve gübresini kapsayan yaptırımların tam olarak kalkmadığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Türkiye ve Ukrayna, Rusya’nın askıya aldığını açıkladığı tahıl koridorunu uygulamasına tek taraflı devam etme kararı aldı.

BAKMADAN GEÇME!