Son dakika: ABD'den Suriye'de ateşkes açıklaması: Türkiye BM kararını iyi okumalı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: ABDden Suriyede ateşkes açıklaması: Türkiye BM kararını iyi okumalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 23:28

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de 26 Şubat itibarıyla 30 gün ateşkes öngören karar tasarısının tüm Suriye’yi kapsadığını savundu.

Haberin Devamı

Son dakika: ABDden Suriyede ateşkes açıklaması: Türkiye BM kararını iyi okumalı
ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, dünkü basın toplantısında, karara imza atan 15 BMGK üyesi ülkeyi saydıktan sonra, “Rusya ateşkes kararına evet oyu vermesine karşın, Esad rejimine desteğini sürdürüyor. Bu, büyük bir sorun. Ateşkes ‘insani yardım’ kapsamında tüm ülkeyi kapsıyor. Yalnızca DEAŞ, El Kaide, Nusra Cephesi ve bunlarla ilgili grup ve kişiler ateşkes kapsamı dışında” ifadelerini kullandı.

Nauert, “Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtının ateşkes kapsamında olup olmadığı” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye’nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye’ye, BMGK’nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz.”

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, ateşkes kararının Afrin’i de kapsadığını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a verdiği yanıtta, kararın Doğu Guta ile sınırlı olduğunu belirtmişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!