SDG: Elimizdeki DEAŞ’lılar ülkelerinde yargılanmalı

Güncelleme Tarihi:

SDG: Elimizdeki DEAŞ’lılar ülkelerinde yargılanmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 23:20

Terör örgütü YPG’nin en büyük bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) dış ilişkiler sorumlusu Abdulkerim Omar, yakaladıkları terör örgütü DEAŞ mensuplarını yargılamayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erbil merkezli Rudaw’ın haberine göre Omar, “Bu kişilerin geldikleri ülkeler tarafından geri alınması gerekiyor” dedi. Konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada Abdulkerim Omar, “Elimizde 44 ülkeden yaklaşık 520 yabancı DEAŞ’lının yanı sıra 550 kadın ve yaklaşık bin 200 çocuk var” diye konuştu. Omar, “Bu, tek başımıza taşıyamayacağımız ağır bir yük” dedi.

‘YPG’YE BİR AYDA 1500’E YAKIN TIR SİLAH YOLLANDI’

ABD, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelere silah, mühimmat ve askeri malzeme sevkiyatına devam ediyor. Haseke’deki Anadolu Ajansı’nın (AA) muhabirinin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, son bir ayda yaklaşık 1500 tır, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından, gece geç saatlerde terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alana giriş yaptı. Kaynaklar, bunların birçoğunun Deyrizor’da DEAŞ’la çatışacağı bahanesiyle YPG/PKK’ya destek için gittiğini, bir kısmının ise ABD’nin Harab Işk, Çelebi ve Ayn İsa’daki depolarına iletildiğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!