Son dakika... Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 17:03

Afrin'de sıcak gelişme... Rejim yanlısı milis grupların Afrin'e girdiği iddia edilmiş, Suriye devlet televizyonu konvoy görüntüsü yayınlamıştı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika haberine göre uyarı amaçlı topçu atışı üzerine ilerlemeye çalışan milisler kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.

Haberin Devamı

Bugün Suriye devlet televizyonu, Afrin topraklarına giren rejim yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyordu.

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre de rejime bağlı milis grup Halep tarafından Afrin'e girdi. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtildi. Suriye TV'si ise Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 

TOPÇU ATIŞI YAPILDI GERİ ÇEKİLDİLER

Anadolu Ajansı ise Afrin'de ilerlemeye çalışan grubun uyarı ateşinin ardından geri döndüğünü duyurdu. AA'nın haberine göre rejim destekçisi milisler, YPG'li teröristlere destek vermek için saat 17.00 sularında Afrin'in güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti. İçerisinde zırhlı araçlar ve Doçkalı kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoyla hareket eden grup Afrin'de ilerlemeye çalıştı.Ancak bu sırada konvoya uyarı amaçlı topçu atışı başladı. Top atışları konvoydaki araçlara isabet etmedi.

Haberin Devamı

Konvoy, uyarı ateşi üzerine, kente 10 kilometre kala Afrin'den geri çıkmak zorunda kaldı.

Son dakika... Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!