‘Münbiç’in içinde olacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Münbiç’in içinde olacağız’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 00:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile ilişkilere yönelik, “Münbiç (Menbiç) yol haritasını başarılı bir şekilde uygulamaya devam edersek iki ülke arasındaki güveni tesis ederiz ama esas FETÖ konusunda adımlar atılırsa o zaman ilişkilerimiz hak ettiği noktaya daha hızlı bir şekilde gelir” dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.     

‘SİLAHLARI ALINACAK’
Menbiç yol haritasının amacının PKK/YPG’nin buradan çekilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “ABD ile yaptığımız bu anlaşmanın amacı Münbiç’ten ve daha sonra diğer bölgelerden PKK’nın ve YPG’nin temizlenmesidir, silahlarının da ellerinden alınmasıdır. Hiçbir aksaklık yok. Çekilecek, başka çaresi yok. Bu yol haritasının amacı bu olduğuna göre; biz de bunu göreceğiz” ifadelerini kullandı. Menbiç’in içine gireceklerinin altını çizen Dışişleri Bakanı, “İçeride olmadan çıktığından nasıl emin olacaksın. PKK-YPG’den sonra boşluk oluşacak. Bu boşluğu geçici olarak Türk ve Amerikan askeri dolduracak. Güvenlik tedbirlerini alacak. Münbiç’in içinde her yerde olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

F-35 ALIMI SÜRECİ
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin ABD’den F-35’in alımına ilişkin sürecin seyrinde izlediğini belirtti. Türkiye’nin de içinde olduğu çok kapsamlı bir anlaşma olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, uçakların üretim bittikçe tesliminin devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımını da değerlendiren Çavuşoğlu, söz konusu savunma sistemlerinin müttefikleri düşman olarak tanımasının mümkün olmayacağını ve Türkiye’nin bu konuda oldukça hassas olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Yunanistan’ın da S-300 sahibi olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, bahanelere gerek olmadığını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!