İsim verdiler... ABD 30 ülke için 'rakibimiz' dedi!

Güncelleme Tarihi:

İsim verdiler... ABD 30 ülke için rakibimiz dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 08:30

ABD Başkanı Donald Trump CBS Televizyonu'na verdiği demeçte, 28 ülke üyesi bulunan Avrupa Birliği, Rusya ve Çin'i "rakip" diye tanımladı. Televizyonun "Face the Nation" programına katılan Trump, "Bakış açıma göre ABD'nin birçok rakibi var" dedi. Trump AB ile yaşanan ticaret savaşına atıfta bulunarak, "AB, ABD'nin rakibi" dedi.

Haberin Devamı

Trump, AB'ye yönelik bu söylemine "Avrupalıların adaletsiz ticaret uygulamaları"nı gerekçe gösterdi. Trump söyleşide Almanya'yı da eleştirerek, "Almanya NATO içinde savunmaya yeterince katkı sağlamıyor. Aynı anda Almanya Rusya'ya enerji satıyor. Almanya kasasına milyonlar akıtırken, ABD Almanları koruyor" dedi.

Pazartesi günü Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacağı görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Trump, Rusya ile ilişkilere de değindi. Trump, "Birbirimizle iyi geçinebileceğimizi düşünüyorum" dedi. İki ülkenin "dost mu yoksa düşman mı" olduğu konusunda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu belirten ABD Başkanı, şu anda Rusya ile ABD'nin "rakip" olduğunu söyledi. Ancak Trump, ABD, İngiltere ve diğer ülkeler için Rusya ve Çin gibi ülkeler ile iyi ilişkiler içinde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Trump CBS kanalına yaptığı açıklamada Putin'le görüşmesinden beklentilerinin "düşük" olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

TRUMP YENİDEN ADAY

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz Mail on Sunday gazetesine yaptığı açıklamada ise 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu. "Niyetim yeniden aday olmak" diyen Trump, aday olmasını "herkesin istediğini" ifade etti. ABD Başkanı, rakipsiz olduğunu da sözlerine ekleyerek, Demokratlar arasında da kendisini alt edebilecek bir isim görmediğini belirtti. Trump, "Hepsini tanıyorum ve hiç kimse görmüyorum" şeklinde konuştu.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!