Dünya devi İzmir'e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya devi İzmire geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 03:43

Alüminyum dökümün duayenlerinden Cevher Döküm, sektörün dünya liderlerinden Meksikalı Nemak’la uzun zamandır sürdürdüğü görüşmeleri tamamlayarak stratejik bir anlaşma yaptı.

Haberin Devamı

SEKTÖRDEKİ 60 yıllık deneyimiyle dünya çapında ses getirecek bir adım atan İzmirli Cevher Grubu şirketlerinden Cevher Döküm, tüm hisselerini Nemak’a devretti. Cevher Döküm hisselerini elinde tutan Özyavuz Holding ve ortağı ADM Capital’in imzaladıkları stratejik sözleşmeyle İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cevher Döküm, alüminyum otomotiv bileşenlerinin büyük bağımsız tedarikçilerinden Meksika menşeili ‘Nemak’a dahil olacak. Cevher markasının isim hakkı Özyavuz Holding’de kalırken, sözleşme kapsamındaki koşullar yerine getirilip Rekabet Kurumu onayı alındıktan sonra Cevher Döküm’ün Nemak adıyla faaliyetlerini sürdürecek. İzmir için ciddi bir yatırım habercisi olan sözleşmeye ilişkin resmi düzenlemeler tamamlandıktan sonra, entegrasyonun yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

CEVHER JANT İLE BÜYÜYECEK

Haberin Devamı

Cevher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özyavuz, “Cevher Döküm, 60 yıldır devamlı büyüyen ve gelişim gösteren, son yıllarda ADM Capital’ın desteğiyle finansal gücünü artırmış, zengin uluslararası portföyü sayesinde de seneler önce Nemak’ın kadrajına girmeyi başarmış bir şirket. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönem nedeniyle çoğu yatırımcının tereddüt yaşadığı, kimilerinin ise geri çekilmeyi tercih ettiği şu günlerde dahi, alanında dünya lideri olan Nemak’ın İzmir’de Cevher Döküm ile böylesine ciddi bir anlaşma yapması, hem İzmir, hem de Türkiye için inanılmaz bir yatırım fırsatı. Nemak’ın bu stratejik kararında, Cevher Döküm’ün son teknoloji ile kurulmuş olan yeni üretim tesisi, ürün gamı ve uzun yıllar boyunca sürdürdüğü güçlü müşteri ilişkileri şüphesiz ki önemli rol oynadı. Ailenin aldığı stratejik karar doğrultusunda yolumuza Cevher Jant ile büyüyerek devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!