Devlere nazar değdi

Milliler, Slovenya karşısında oyuna kötü başladı. 19 sayı geriye düştü. Takımımız toparlandı, son saniyede Engin üç sayı attı, top çemberden çıkınca, grubu ikinci tamamladık.

Haberin Devamı

POLONYA’da devam eden Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur F Grubu liderlik maçında istediğimizi alamadık. 12 Dev Adam, Slovenya karşısında başlardaki kötü oyununun faturasını yenilerek ödedi, liderliği rakibine teslim etti: 69-67.
Maça Sinan-Engin, Hidayet-Ersan-Ömer Aşık beşi ile başladık. Sinan rakibin lideri Lakovic’i durdurma görevini üstlendi. Ne var ki Sinan-Engin ikilisi Slovenya’nın sistemini bozmakta başarılı olamadığı gibi, hücumda da takımımızı iyi yönlendiremedi. İlk 6 maçta yaptığımız o etkili savunmamızı bu sefer yapamayınca Nachbar dış şutlarda farkın açılmasını sağladı. Ersan’ın bireysel çabalarıyla (15 sayının 12’sine imza attı) ayakta durmaya çalışan 12 Dev Adam, ilk çeyreği 24-15 geride kapadı.
4.5 dakika sayı yemedik
İkinci periyodun ilk 5 dakikasında özellikle savunmadaki kötü performansımız devam etti. Lakovic ve Jagodnik dışarıdan sayılar buldu. 15. dakikada farkı 19 sayıya çıkardı: 18-37. Bu dakikadan sonra Slovenya karşısında çok daha farklı bir Türkiye gördü. Hidayet-Ender-Ömer Onan-Ersan-Ömer Aşık beşi ile alan savunmasına döndük, Ender takımı iyi organize etti, 15-0’lık bir seri yakaladık: 37-32. 4.5 dakika kadar sayı yemeyen takımımız, hatalar yapıp, Lorbek’in basketine engel olamayınca soyunma odasına 39-32 yenik gitti. Üçüncü çeyrekte kendimize geldik. 19 sayılık farkın şaşkınlığını üzerimizden attık. Ömer Onan, Hidayet, Kerem üçlüsüyle iyi savunma yaptık. 12-3’lük seri sonrası 27. dakikada öne geçtik: 48-47. Fakat yine savunma da aksaklıklar öne çıktı. Rakibin dış şutlarına mani olamadık ve son çeyreğe 57-52 mağlup girdik.
Maça istekli başlamadık
Son bölümde maçı döndürmek adına alan savunmasını sürdürdük. Ömer Onan ve Hidayet ise sayılar bulduk. Hücumda bekleneni veremesek de savunma bizi Slovenya karşısında ayakta tuttu. Ender’in 4’te 4 faul atışı, Ömer Aşık’ın 2’de 2 faul atışları sonrası farkı 1 sayıya indirdik. 69-67. Udrih taktik faulden 1 sayı kaydetti.(69-67). Tanjeviç molayı aldı. Galibiyet üzerine kurulu planda Ender içeri girdi, Engin’i gördü. Oyuncumuzun dip çizgiden atışı sayı olmayınca, grubu ikinci bitirdik, Yunanistan ile eşleştik.
Oyunun geneline baktığımızda maça çok istekli başladığımız söylenemez. Oyun kurucusuz karşılaşmaya başlamamız dengemizi bozdu. Hidayet’i iyi kullandık ama 19 sayılık fark çabalarımızı boşa çıkarttı. Özellikle Slovenlerin dış oyuncularından şut yenmeyeceğini bildiğimiz halde buna mani olamamamız mağlubiyetin en önemli noktasıydı. Eğer madalya istiyorsak Komşu’yu mutlaka yenmeliyiz.

Yazarın Tüm Yazıları