'CHP ile ittifak yapmayız'

Güncelleme Tarihi:

CHP ile ittifak yapmayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 23:53

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ittifak yapmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Akşener, kendisinin adaylığına ilişkin de, “Ben iddialı bir insanım. Evet adayım ama parti kurulları tartışacak” dedi. Akşener, dün FOX TV’de katıldığı programda şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimi hadisesinden baktığım zaman CHP kendi adayını çıkarmalı. Biz çıkaracağız, MHP de keşke çıkarabilse ama anlaşılıyor ki çıkarmayacaklar, HDP adayını çıkarmalı ve AK Parti de adayını gösterecek. Çoklu aday seçmenin oyunu isteyerek koyduğu bir alandır. Görüldüğü kadarıyla 4 adaylı seçim olacak.

KARARI TARTIŞARAK ALACAĞIZ
CHP ile cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ittifak yolu arar mısınız derseniz, açık bir şekilde ‘hayır’ derim. Beni aday olarak arkadaşlarımız arzu ediyor. Ben iddialı bir insanım. Adayım ama parti kurulları tartışacak. 100 bin imza ile gelecek bir adayım, ama kararı tartışarak alacağız. Milletvekilliği seçiminde ise Demokrat Parti gibi partilerle işbirliği içinde olabiliriz.

Ben Sayın Erdoğan’ın düşmanı değilim. Cumhurbaşkanı’nın başkaları tarafından dayak yemesini istemem ama Cumhurbaşkanı’nın da Türkiye’nin tüm fertlerinin Cumhurbaşkanı olmasını istemem de hakkımdır.

(MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın partinin adını da hedef alan eleştirileri için) İp konusunda uzmandır, ip atma konusunda da uzmandır. Bizim partimizin ismi İYİ Parti. Ben kendisini hiç ciddiye almıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!