Buca'da kurban satış yeri krizi

Güncelleme Tarihi:

Bucada kurban satış yeri krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 13:54

Yıllardır atıl halde olan ve geçen Mart ayında Par İnşaat tarafından 1 milyon 110 bin lira teklifle Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan Buca Et Entegre Tesisi ve Kurban Satış Yeri, bayrama hazırlandı.

Haberin Devamı

Kaynaklar Yolu üzerinde alt yapısı, çevre düzenlemesi, hijyenik kesim yerleri ve otoparkı ile bölgeye kazandırılan tesisin sahibi olan Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskaloğlu, yan taraftaki 41 dönümlük arazinin de Kurban Satış Yeri olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Haskaloğlu, ihaleyle aldığı 41 dönümlük üstü kapalı padokları, alt yapısı, hijyenik ortamı, otopark hizmeti ve çevre düzenlemesiyle bölgenin tüm kurbanlık ihtiyacını karşılayacağını belirtirken, yan tarafta kurulacak yeni bir kurban satış yerine gerek olmadığını söyledi. İzmir Defterdarı Tamer Utkucu ise "Geçen Kurban Bayramı'nda o tesis kapalı olduğu için orada bir kurban satış yeri olarak belirlenmişti. Ama şimdi orada tam donanımla bir tesis zaten var. Başka bir kurban satış yerine gerek yok. Ancak Buca Kurban Komisyonu hazineden yer isterse vermek zorundayız" dedi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise "Buca'da buna benzer 8 tane Kurban Satış Yeri var. Bunda bir sakınca yok. Gelen talebe göre milli emlaktan Kurban Bayramı için 1 aylığına yer kiralanabilir. Ancak burada biz komisyon olarak şahısların arasında kavga ve huzursuzluk çıkmaması için kamu kurumu olması nedeniyle belediyeye öncelik vermeyi tercih ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bucada kurban satış yeri krizi

"Modern tesisin yanına ilkel hayvan pazarı istemiyoruz"

Türkiye'nin dört bir yanından gelen satıcıların Buca Et Entegre Tesisi'nde kurulan padoklarda kurbanlık hayvanlarını sergileyebileceklerini ve bölgenin tüm ihtiyacını karşılayabileceğini belirten Haskaloğlu,
"Burada alt yapı hazır. Hayvan dışkıları ve kesim sırasındaki tüm atıklar rögarlar aracılığıyla arıtma tesisine gidiyor. Çevre ve insan sağlığı açısından çok elverişli bir ortam hazırladık. Ancak yanımızda Kurban Bayramı için kurulmaya hazırlanan Kurban Satış Yeri çok ilkel koşullarda hizmet verecek. Çünkü ne alt yapısı var ne de çevre düzenlemesi hatta kesim sırasında çıkacak olan atıklar ise çukurlar kazılarak ilkel yöntemlerle imha edilecek. Ayrıca orada elektrik yok, su yok, alt yapı yok, otopark yok. Bizim buraya büyük yatırımlarla ve gerek belediye gerekse kaymakamlık olurlarıyla Buca'ya ve İzmir'e kazandırdığımız modern tesisin yanında böyle bir alan istemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bucada kurban satış yeri krizi

 

Defterdar Utkucu "Hiç gerek yok"

Yıllardır atıl durumda kalan Buca Et Entegre Tesisleri'nin Milli Emlak'tan geçtiğimiz aylarda Par İnşaat tarafından kiralandığını belirten İzmir Defterdarı Tamer Utkucu "Yönetmeliğe göre kurban satış yerlerini belirleme yetkisi kaymakamlıkların başkanlığındaki Kurban Komisyonu'ndadır. Ancak burada modern bir tesis varken diğerine gerek yok. Geçen yıl burası atıl halde olduğu için oraya bir kurban satış yeri kurulmuştu. Ama bence mevcut yerde başka bir satış yerine gerek yok.

Kaymakam : "Sakıncası yok"

Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, "Buca'da buna benzer 8 tane Kurban Satış Yeri var. Bunda bir sakınca yok. Gelen talebe göre milli emlaktan Kurban Bayramı için 1 aylığına yer kiralanabilir. Ancak burada biz komisyon olarak şahısların arasında kavga ve huzursuzluk çıkmaması için kamu kurumu olması nedeniyle belediyeye öncelik vermeyi tercih ediyoruz.

Haberin Devamı

Bucada kurban satış yeri krizi

Geçen sene aynı yeri belediye almıştı bu yıl da bir kamu kurumu olduğu için belediyeye verilmesini uygun görüyoruz. Buranın kiralanması milli emlaka ait bir konu. Biz sadece o alanın temizliğine, suyuna hayvanların bakımı ve insani şartlara uygun mu ona bakarız" dedi.

BAKMADAN GEÇME!