Böyle mi olacaktı

2005’in Avrupa Şampiyonu Yunanistan’ı elimizden kaçırdık. Ender’in son saniye basketi ile uzatmaya götürdüğümüz maçı 76-74 kaybedince yarı finalin kapısından döndük.

Haberin Devamı

Telafisi olmayan bu karşılaşmada Yunanlılar, ilk iki çeyrekte ribauntlarda 25-11 gibi inanılmaz bir üstünlük kurdular. Her hücumu neredeyse iki top kullanarak karşılaşmayı hep önde götüren Yunanistan karşısında alan savunmasına dönmemiz bile ribaunt almamıza yetmedi. Hücumda rahat bir atış bulamadık. Hakemlerin ilk iki çeyrekte atışlı faul çalmaması da çok enterasandı. İlk çeyrekte Ömer Onan ve Ömer Aşık ile ikinci çeyrekte Ender ve Oğuz’la sayılar bularak oyunda kalmayı başardık. Sakatlığının etkisini üzerinden atamayan Hidayet ve ikinci periyotta çenesinden sakatlanan Ersan bu bölümde sayı üretmeyi başaramadı. İlk çeyrek 17-14, devre de 29-26 Yunanlıların lehine kapandı.

Haberin Devamı

Ne olduysa oldu, hakemler üçüncü çeyrekte faulleri görmeye başladı. İlk kez akıllı hücumlarla pota altına toplar indirdik. Oğuz’la pota dibinden Kerem, Sinan ve Ömer Onan’la dışarıdan sayılar bularak Yunanlılara yetiştik. 47-46 Yunanistan lehine geçilen üçüncü periyottan sonra son bölüm bir heyecan fırtınası şeklinde geçti. Hido’nun devreye girmesi ve arka arkaya attığı üçlükler, Kerem’in akıllı oyunu bir anda takımımızı öne geçirdiyse de, Zizis’in üçlükleri, Spanoulis’in faul atışları tekrardan Yunanlıları 5 sayı öne geçirdi. Ancak Ender’in son saniye basketi ile maçı uzatmaya taşıdık: 65-65.

Hakemden kritik karar

Uzatma bölümüne kalpler dayanmadı.ÂBu bölümde Spanoulis’in dış ÅŸutlarına çare bulamadık. Hido ile direnmeye çalıştık. Maçı kazanma noktasına getirdik. Ancak ÅŸutlarımız girmeyince salondan 76-74 yenik ayrıldık. Maçın geneline baktığımızda ilk iki çeyrekte bir türlü ribaunt alamamamız, oyun boyunca faul atış yüzdemizin düşüklüğü, Ersan’ın sakatlanması ve hakemin çok kritik bir kararı (Maçın uzatma bölümünde 24 saniyeyi çalmadıkları gibi onlara 4 saniye avantaj saÄŸladı) yenilgimizi hazırlayan nedenler oldu.Â

Yazarın Tüm Yazıları