Böyle ittifak böyle müttefik olmaz

Güncelleme Tarihi:

Böyle ittifak böyle müttefik olmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 01:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan skandala tepki olarak orada görevli Türk askerlerini geri çektiklerini belirterek, “Böyle ittifak olamaz. Böyle müttefiklik olamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ZORLU BİR MÜCADELE
“Türkiye içeride ve dışarıda çok ama çok zorlu bir mücadele yürütüyor. Yoğun kar, kış var. Ama TSK, polis, güvenlik korucuları bu temasları aynı kararlılıkla devam ettiriyor. FETÖ ile ilgili davalara yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Bu ihanet çetesini kazıyana kadar bize durmak yok. Türkiye’ye silah doğrultan hiç kimseye acımayacağız.

SOÇİ’DE GÜNDEM İDLİB
22’sinde Soçi’de Putin ve Ruhani ile bir araya geleceğiz. Ana sebebi, İdlib meselesidir. Çatışmasızlık bölgesindeki süreci, ateşkes sürecini daha kalıcı kılabilmek. Afrin’i terör örgütü olan PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Özellikle gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız. 3 bin 500 TIR, Irak tarafından gelerek Kuzey Suriye’ye girmiştir. Bu zırhlı araçları kime getiriyor; PYD, YPG ve ABD’nin oradaki üslerine. Benim ülkemde öyle korkak tipler var ki aleyhimize kampanyalar sürdürüyorlar. Ama biz inandığım mücadeleyi sürdüreceğiz.

DEAŞ’la mücadele için neler yaptınız; DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Daha önce bütün bunlarla ilgili uyarıları hepsini kendilerine bildirdik. ABD’nin getirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak, müttefiklik başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak bambaşka bir şey.

ASKERLERİMİZİ ÇEKİN
Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk’ün resmi ve şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydılar, bizi yoldan aradılar. ‘Bu tatbikatta NATO tatbikatı 40 askerimiz var. Çekme kararı verdik’. Hiç durmayın hemen. Bu hedefler kaldırılsa dahi süratle 40 askerimizi çekin. Böyle ittifak olamaz. Böyle müttefiklik olamaz.

DEAŞ-PYD’NİN KURUCUSU AYNI
DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. PYD’yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyen de odur. FETÖ’yü kendi koruma kalkanlarında büyüttüklerini de unutmamak lazım. DEAŞ ve PYD’nin Rakka’da el ele girmeleri karşısında derin suskunluk içinde olunduğunu görüyoruz. SDG’yi kimse bize demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın, adı demokratik kendisi terör örgütüdür. Fonksiyonu bitince bu örgütün de bir köşeye atılması kuvvetle muhtemeldir. Oyunu kuranlar için bu iki örgütün bir araya gelmesinin hiçbir mahsuru yoktur. Kendi senaryolarını hayata geçirenlere gönüllü figüranlık yapanlar unutulmayacaktır.

SGK’YA SALDIRIYOR
(Kılıçdaroğlu’na) Tutmuş SGK’ya saldırıyor. Her fırsatta SSK’yı nasıl batırdığını anlatıyoruz. Bunca kabahatin üzerine böyle bir çıkış yapması da ayrı bir garabet. SSK’yı 2 milyar zarara uğratmıştım diyor. Siz 20 milyar zarara uğrattınız diye laf geveleyip duruyor. Kendi dönemindeki 2,5 milyarlık zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyara denk geldiğinden bu zatın haberi yoktur. Hiçbir şey bilmiyorsan ey Kılıçdaroğlu aç interneti orada bu hesabı otomatik olarak yapan programlar var onu kullan. Bu ülkenin SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu muhalefete de ihtiyacı var. Birini biz kurtardık. Ötekini kurtarmak da CHP’liler düşer.”

BAKMADAN GEÇME!