Avusturya’da radikal sağ partili koalisyon

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’da radikal sağ partili koalisyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 23:49

AVUSTURYA Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz, yaklaşık iki aydır sürdürülen koalisyon görüşmeleri sonucunda Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile 5 yıllığına hükümet kurma noktasında anlaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Koalisyonun büyük ortağı olacak ÖVP’nin Genel Başkanı Kurz ve radikal sağcı, göçmen karşıtı FPÖ Genel Başkanı Heinz Christian Strache, iki aydır sürdürülen görüşmelerin sonucunu kamuoyuyla paylaştı ve 5 yıllık hükümet programı ile partilere göre bakanlıkların dağılımını açıkladı. Cumhurbaşkanı Van der Bellen’in onayıyla pazartesi günü göreve başlayacak yeni hükümette, ÖVP Genel Başkanı Sebastian Kurz Başbakan, FPÖ Genel Başkanı Heinz Christian Strache ise Başbakan Yardımcısı olacak.

MÜLTECİ YARDIMLARINA KISITLAMA

ÖVP, maliye, adalet ve milli eğitim bakanlığından sorumlu olurken, FPÖ ise dışişleri, içişleri, imar ve sağlık bakanlıklarından sorumlu olacak. Kurz, yeni hükümetin tamamen Avrupa Birliği (AB) yanlısı bir programa sahip olduğunu, Cumhurbaşkanı Van der Bellen’in özellikle bu konuda kendilerine uyarılarda bulunduğunu anımsatarak, her iki partinin de ülkede ‘Brexit’ benzeri bir AB’den çıkış referandumu yapılmasına karşı olduklarını bildirdi. Aşırı sağcı lider Strache, ülkeye giren yasadışı göçmen sayısının azaltılacağını belirterek sığınmacılara yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Strache, “Mülteci statüsü elde etmiş kişilere yapılan yardımlarda aylık 365 avro kısıtlama yapılacak” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!